Skip to main content

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisinin vurduğu alanlardan birisi de spor endüstrisi olmuştu. Ancak son gelen sevindirici haber sayesinde spor endüstrisi rahat bir nefes aldı. İçişleri Bakanlığınca korona virüs tedbirleri kapsamında uygulamaya konulan spor salonlarının kapatılması kararı edinilen son bilgilere göre 1 Haziran 2020 tarihinde son buluyor.

Salonların açılmasıyla ilgili olarak bir video hazırlayan ve bunu sosyal medya hesapları üzerinden takipçileri ile paylaşan Özgür Gerçel  salonların bir takım  kurallar çerçevesinde açıldığını fakat maske takılması gibi bazı kuralların polemiğe sebep olduğunu, bu kurallar olmadan spor salonlarının açılamayacağını belirtti.  Salonların kapalı olmasından dolayı uzun zamandır spor yapılmadığına dikkat çeken Gerçel, şöyle konuştu:

“ Spor salonları açılamazsa spor sektörü komple batar. Spor salonları batar demiyorum sektör komple batar,çünkü hepsi birbirine zincirleme bağlı. Dolayısıyla bir şekilde önlemleri alıp bu virüsten korunarak sistemin işlemesini sağlamak zorundayız.”

Ev ekipmanları için herkesin imkanının olmadığını anımsatan Gerçel, evde direnç lastiği gibi ekipmanların kullanılmasının sedanter bireyler için uygun olabileceğini fakat bir süredir spor yapan kişiler için pek uygun olmayacağını da sözleri arasına ekledi.

Ayrıca diğer ülkelerdeki duruma da değinen Gerçel şunları kaydetti.

“Almanya’da spor salonu zincirlerinin bir tanesinde kesinlikle maske takılmalıdır denirken, başka bir büyük spor salonunda ise kişinin inisiyatifine kalmıştır deniliyor. Zaten federasyonun koyduğu kuralların çoğu Almanya normlarına göre seçildi. Avrupa’da spor aletinden kalktıktan sonra kendiniz spor aletini temizlersiniz. Türkiye’de ise genelde kendim temizlemek zorunda kalıyorum. Bu önlemlerde bunun için. Esasına bakarsanız olması gereken bir şey.”

Videonun tamamına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=9JA9fkQ3lEQ

Yazan:

Fazıl GÖKBUDAK