Skip to main content

Toney Freeman  | Uzun Vücut Geliştiriciler, Sağlık Korkuları ve Victor Martinez 2007

Toney Freeman, eski bir IFBB profesyonel vücut geliştiricisi ve girişimcisidir. Geniş bir sırt, geniş omuzlar ve küçük bir bel ve büyük kalçalar sergileyen klasik X-frame fiziği nedeniyle “X-Man” lakabıyla anıldı.

Geçtiğimiz birkaç ay içinde, Toney Freeman ile yaptığımız röportajdan çok sayıda  Şimdi, kariyeri boyunca insan sağlığını korkutanlar, uzun boylu bir vücut geliştirmeci olmanın profesyonelleri ve eksileri ve 2007’de Victor Martinez’i gördüğü çene bırakma anı gibi konuları içeren tam uzunluktaki röportajı yayınlıyoruz – diğerleri arasında.

Profesyonelin Uzun Boylu Bir Vücut Geliştirmeci Olmasının Eksileri
Daha önce Paul Dillet ile boyu (6’3 ″ idi) ve bunun fiziğini nasıl etkilediği hakkında konuştuk. Toney Freeman’ın boyunun fiziğini ve sahnedeki performansını nasıl etkilediğini de merak ediyorduk. Şaşırtıcı bir şekilde, Freeman boyunun çok fazla dezavantajlı olduğunu düşünmedi.

Sadece zarfı itmek istemedim. Biliyorsun, 323 (pound) ‘a kadar çıktım ve daha iyi bir kelime bulamadığım için – whoa, daha ileri gitmek istemiyorum. ” Toney Freeman röportajımızda belirtti. “Vay be gibi olduğum noktaya geldim – tamam, yapmak istediğim her şeyi nasıl yapacağımı tam anlamıyla buldum. Ama paketi asla almak istemedim. Ne söylediğimi biliyorsun. Orada herkesi cüce gibi görmek istemedim. ”

Görünüşe göre Toney Freeman, estetiği pahasına büyük olmak istemiyordu. Ayrıca uzuvlarının vücuduyla orantılı olarak nasıl uzun olduğunu tartışmaya devam ediyor. Gerçek meydan okumanın kendini gösterdiği yer burası. Ne kadar uğraşırsa uğraşsın bileklerini ve kollarını vücudunun geri kalanı üzerine inşa edebileceği boyuta uyduramayacağını biliyordu. Bu sınırlamayı kabul etmesi ve onunla çalışması gerekiyordu.

Toney Freeman, Olympia 2007’de Victor Martinez Sahne Arkasında Zirveyi Görmenin Şokunu Anlatıyor
Toney Freeman’ın sahnede mükemmel bir şekilde zirveyi gördüğü bir atlet, Mr. Olympia 2007’de Victor Martinez’dir. Sonuçta Jay Cutler, galibiyet için Victor’u yendi. Bu, birçok kişinin bugüne kadar tartışacağı son derece tartışmalı bir karardı. Toney Freeman’ın Martinez’in sahne arkasını gördüğünü anlattığını duyduğunuzda – neden bu kadar çok hayranın sonunda kaybettiği için şok olduğunu anlayabilirsiniz.

“Victor, 07 Olympia’da zirveye ulaştı. Ben kendim gördüm. Demek istediğim – vay canına, çılgıncaydı, ”dedi Toney Freeman röportajımızda. Diye devam ediyor:

“BÖYLE VARDIM … ORLEANS [OTEL ]’DEKİ SALDIRI’DAN GELİYORUM VE VICTOR BİR NUMARALI O BÖYLE ORADAYDI… VE CHAD YAĞINI [VICTOR] ÜZERİNE KOYMUŞTU. SALONDA BEKLİYOR. KELİMENİN TAM ANLAMIYLA. DAHA YAKINDAN YÜRÜYÜYORUM VE ‘DAMN GİBİYDİM, KİM BU ?’ DAHA YAKIN OLDUM VE VICTOR’I GÖRDÜM. DAHA YAKIN VE YAKIN OLDUĞU GİBİ “O KAZANDI” GİBİ. ”

Toney Freeman, Vücut Geliştirme Kariyerinin En Dramatik Sağlık Korkularını Paylaşıyor
Toney Freeman ile yaptığımız sohbet sırasında kendisine kariyeri boyunca yaşadığı sağlık korkularını sorduk. Hepsini listelemese de çok olduğunu kabul ediyor. Ayrıca kariyeri boyunca karşılaştığı en dramatik iki sağlık korkusu hakkında da ayrıntılara giriyor.

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, her ikisinde de diüretikler vardı. Diüretik almanın ağır riskleri hakkında geçmişte diğer sporcular ve uzmanlarla tartıştık. Toney Freeman, özellikle deneyimlerinden sonra hemfikir. Bir saatte 17 kilo verdikten sonra sahnede zar zor ayakta durabildiği anlar oldu. Ayrıca uyandığında göremediği veya yiyecek tutamadığı bir sağlık korkusu da vardı.

Bunlar hafife alınmaması gereken sağlık sorunlarıdır. Toney Freeman ciddi bir sorun olmadan iyileşirken – kurtaramayacak başkaları da var. Ne yazık ki, neredeyse tüm sporlar, sporcuların en uç noktalara ulaşmasını gerektirir. Bu her zaman risk içerecektir. En iyi profesyonel bir sporcu olmak, tabiri caizse biraz delilik gerektirir.

Leave a Reply