Skip to main content

Küresel salgın, küçükten büyüğe pek çok işletmeyi ekonomik anlamda çok zorladı. Birçok işletmenin salgın nedeniyle kapatılması ekonomi üzerinde büyük etkiye sebep oldu.

Kapatılan ve olumsuz etkilenen iş yerleri arasında spor salonları da var. Spor salonlarının kapatılmasıyla bir çok insan evde spor yapmaya başladı. New York’ta pek çok spor salonuna %33 kapasiteyle açılma izni verildi. Sağlık krizinin getirdiği riskler yüzünden birçok spor salonu kapalı kalmak zorunda kaldı.

Geçtiğimiz günlerde New York Sports Club’ın iflas başvurusu yaptığını ve Warhouse Gym’in ekim sonunda kapılarını tamamen kapatacağını duyurmuştuk.

New York Sports Club sahibi Town Sports International, iflas başvurusunda bulunduktan sonra yaptığı açıklamada: “Üyelerimiz hizmette bir kesinti yaşamayacaklar. Town Sports International iflas etmiyor. Yeniden yapılanma, Covid-19 salgınına doğru şekilde yanıt vermenin en iyi yoludur ve uzun vadeli hedefiyle gelişen bir güç merkezi olarak daha güçlü bir şirket olarak ortaya çıkmaktır.” demişti.

 

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

End to a great chapter. We’ve had some really cool memories here. We built something that we were truly so proud of. I’ve traveled the world and have trained at some of the dopest gyms everywhere I go and I would always come back here and nothing would ever compare to this place. It felt good. It also felt good to have a space for all our events, NYE, Halloween Party, meets & competitions, seminars with all the biggest names, the Women in Strength seminars, charity and awareness events and our absolute favorite charity event, the VOW (veterans outreach workout). It gave us a way to give back. – The @thewarhousegym did stuff for people. Obviously on a physical level, everyone just became monsters when they trained there, hitting PR’s and just crazy numbers on lifts. But it also did things for people on a deeper level and it brought people together! The amount of people that would drive 18 hours or fly from another freaking country just to train here, just amazed me! I feel so honored to be able to meet you and hear all of your stories and what brought you to the @thewarhousegym . It was a place that we could really connect with people and I believe inspire other gyms to be created!! – I know it feels sad and a feeling of defeat. But this is not the end. It may be an end of THIS chapter, but it’s also the beginning of a NEW one. The @thewarhousegym can officially be a LEGEND, because legends ALWAYS die! And can be remembered forever. – Thank you ALL for sharing your lives with us at @thethewarhousegym !! ❤️ #legendsalwaysdie

DayDay Knucks (@danalinnbailey)’in paylaştığı bir gönderi ()

Warhouse Gym ise 2015 yılında Rob ve Dana Linn Bailey tarafından kurulmuş, güç ve kondisyon konusunda ciddi antrenman yapmak isteyenler için harika bir spor salonu olmuştu.

Rob ve Dana Linn Bailey, yakın zamanda instagram hesaplarından üyelerine, “Warhouse, hayatımızın eğlenceli bir bölümü oldu. Kontrol dışı nedenlerden dolayı Warhouse Gym 26 Ekim tarihinden itibaren süresiz olarak kapatılacaktır. 5 yıldır tüm etkinliklere ve antrenmanlara gelen herkese teşekkür ederiz.” şeklinde bir açıklama yapmıştı.

Kapanan spor salonları listesine bir yenisi daha eklendi. 15 yıldır ayakta olan San Francisco CrossFit, salgın nedeniyle 15 Kasım’da kapılarını kapatacağını açıkladı. Bu açıklama, California’daki CrossFit sporcuları için bir dönemin sonu oldu.

 

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

It’s the end of an era. 💔💔💔

San Francisco CrosSFit (@sfcf)’in paylaştığı bir gönderi ()

San Francisco CrossFit sahipleri tüm üyelerine, spor salonunu kurtarmak için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını ve kapıları açık tutmak için aldıkları belirli finansal kararları detaylandıran samimi bir e-posta gönderdiler. Ancak ne yazık ki, salgın nedeniyle spor salonunu açık tutmak için başka finansal akışları olmadığından kapılarını kapatmak zorunda kaldılar.

San Francisco CrossFit sahipleri, “Bu spor salonu sayesinde kaç olağanüstü insanın hayatımızın bir parçası haline geldiğini anlatmak zor… Üyelerimizin hayatlarında, iş ya da evlerinden farklı, fakat aynı değere sahip üçüncü bir yer yaratmak istedik…” şeklinde açıklama yaptı.

San Francisco CrossFit, San Francisco’daki ilk CrossFit spor salonu ve dünya çapında yirmi birinci CrossFit spor salonu olduğu için CrossFit topluluğunda bir efsaneydi.

San Francisco CrossFit, üyelerine gönderdiği mektupta aldıkları mali kararların detaylarını da paylaştı:

“2005 yılında San Francisco’da ilk CrossFit spor salonunu açma fikrini ortaya koyduğumuzda, projeyi ilk avukatlık ücreti ve özel yüksek lisans öğrenci kredisiyle finanse ettik…. Mart ayında, varoluşsal bir tehditle karşı karşıya olduğumuzu biliyorduk, ancak geleceğin neler getireceğini görmemiz gerekiyordu.
Ayrıca personelimizi korumaya odaklandık… hiçbir borcumuz yoktu ve oldukça büyük bir nakit rezervimiz vardı. Bu yüzden antrenörlerimizi kaçmaktan kurtarabilir ve onları normal maaş oranlarında destekleyebilirdik.
Bu sekiz ayı hızla ileri sarın…. Mevcut salgın ekonomisinde, spor salonunu açık tutmaya artık gücümüz yetmiyor.”

 

Yazan:Rukiye Solak