Skip to main content

Generation Iron’ın yaptığı habere göre; Peleton ve Amazon’dan sonra Apple da fitness adına yeni bir şeyler yapma peşinde.Apple, özellikle Amazon’un bileğe takılan ve hem sağlık hem de egzersiz  takibi yapan bilekliğiyle rekabet etmek adına Apple Watch için yeni uygulamasının aboneliğini başlatacak.

Apple, bugün Apple Watch’ta belirlenen ölçümlere göre  kişiye özel egzersiz rehberi hazırlayan “Apple Fitness Plus” adlı yeni fitness uygulamasını aboneliğe açacağını duyurdu. Apple bu yeni hizmetiyle abonelikler sayesinde gelir elde ederken diğer yandan da “Sağlıklı Yaşam” adına da önemli adımlar atacak. Peleton’a benzer şekilde “Apple Fitness Plus” uygulamasını kullanabilmek için Apple Tv, Iphone veya Ipad gibi herhangi bir Apple cihazına sahip olmak yeterli olacak.

Apple kullanıcılarının bildiği gibi Apple Watch;  kalp atış hızını, harcanan kalori miktarını belirliyordu. Apple Fitness Plus uygulaması ise bu verileri analiz ederek kişiye özel egzersiz planını belirleyecek. Apple Ceo’su Tim Cook’a göre bu yeni uygulamasıyla Apple, insan sağlığına çok büyük fayda sağlayacak.

Apple, yeni uygulaması “Apple Fitness Plus”  sağlık ve fitness sektöründe yerini alan Amazon, Peleton, FitBit ve WHOOP ile rekabet etmek adına yeni bir girişim olacak. Apple, bu uygulamasıyla sağlık ve fitness pastasından büyük bir dilim almaya hevesli olduğunu gösterdi.

Apple kullanıcıları tarafından merak edilen diğer bir konu ise bu uygulamanın fiyatının ne olacağı. “Apple Fitness Plus” uygulamasının  aylık 9.99 dolar veya yıllık 80 dolar bandında olması bekleniyor.Uygulama 2020’nin sonunda pazara girecek ve kullanıcılar yeni bir Apple Watch alarak 3 ay boyunca uygulamadan ücretsiz şekilde faydalanabilecekler. Uygulamada verilecek hizmet  gerçek zamanlı olarak egzersiz programları sunabilecek seçkin kişiler tarafından yönetilecek.

Uygulamada güç ve kuvvet antrenmanları, kürek antrenmanları, HIIT egzersizler, yoga, bisiklet, dans, ve çeşitli kardiyo programları yer alacak. Herhangi bir ekipmana ihtiyaç olmadan yapılabilecek egzersizler Apple Music playlist tercihlerine göre haftalık olarak güncellenecek.

Apple’ın bu yeni girişiminin  fitness dünyasında nasıl bir yankı uyandıracağı merak konusu. Bunun yanında bu uygulamanın online personal training hizmeti veren antrenörlere etkisinin ne olacağı da akıllarda olan bir diğer soru.

 

Yazan: Metin Eren Özaltın