Skip to main content

Olympia 2020’de tamamen yeniden şekillendi.

2020 Olympia bu yıl tamamen yıkıma uğradı. İzleyenleri heyecanlandıracak çok iyi yarışmacılar olsa da, erkekler vücut geliştirme açık sıkletinde çok sayıda sporcu yarışmadan çekildi. Phil Heath’in dönüşü heyecan verici bir olay olsa da, bu kadar çok yarışmacının katılmaması Olympia için büyük bir darbe.

2020 Olympia’dan çekilen sporcuların listesi şöyle:

James ‘Flex’ Lewis
Eski 212 Olympia şampiyonu James “Flex” Lewis, belki de hayranların görmekten en çok heyecan duydukları yarışmacıydı. Açık sıklet vücut geliştirmede ilk yarışını, en iyinin en iyisine karşı yapmayı uman Flex Lewis, sakatlandığını açıkladı. Böylece yarışmadan çekilen ilk kişi oldu.

Cedric McMillan
Cedric McMillan, ciddi şekilde sakatlandıktan sonra 2020 Olympia’dan çekildi. İstikrarlı bir ilk on yarışmacısı olan McMillan, yarışma hazırlığı sırasında köprücük kemiğini ve bileğini sakatladı.

James Hollingshead
2020 Olympia’ya katılmaya hak kazandığında James Hollingshead, yarışmaya katılmamayı tercih etti. 2021 Olympia’ya çoktan hak kazandı ve dikkatini gelecek yılki programa odaklamaya karar verdi.

Nathan De Asha
Diğer birçok yarışmacı gibi Nathan De Asha da gösteri için vize alamadı. Birleşik Krallık karantina kararı vermiş olduğu için, De Asha bir yıl daha gösterinin dışında kaldı.

Rafael Brandao
Europa Pro’da Olympia’ya katılmaya hak kazandıktan sonra, Rafael Brandao gösteriye hazırdı. Ne yazık ki, Brezilyalı vücut geliştirmeci bu yıl tüm dünyayı etkisi altına alan covid-19 virüsüne yakalandı.

Shawn Rhoden
2018 Olympia şampiyonu Shawn Rhoden, o yarışı kazandığından beri raflarda. Hukuki meseleleri yüzünden yarışamayan Rhoden, kişisel meseleleri halledilene kadar, bir kez daha kenarda oturmak zorunda.

Roelly Winklaar
Olympia’ya yaklaşırken belki de en büyük şoklardan biri, Roelly Winklaar’ın son dakikada yarışmadan çekilmek zorunda kalması oldu. Winklaar, oldukça gelişmiş bir fizik ortaya çıkardıktan sonra, maalesef virüs kaparak tüm dünyayı şok etti. Yarışmaya sadece birkaç gün kala gerçekten büyük bir kayıp.

Şu an itibariyle, Hadi Choopan’ın gösteriye katılıp katılmayacağı tam olarak belli değil. İranlı vücut geliştirmecinin sadece vizesini alıp alamayacağı değil, aynı zamanda yarışma için zamanında Orlando’ya yetişip yetişemeyeceği de meçhul.

 

Yazan: Rukiye Solak