Skip to main content

Roelly Winklaar, 2020 Olympia’da yarışamıyacağını ve Türkiye de  Havalimanı’nda  sorun yaşadığını doğruladı.

2018 People’s Şampiyonu ile ilgili talihsiz haberler, antrenörü Ahmad Askar ve Olympia Başkanı Dan Solomon tarafından pazar akşamı onaylandı. 2018 Arnold Avustralya şampiyonu vücut geliştirmeci Roelly Winklaar, Türkiye’deki İstanbul havalimanından aktarma sırasında COVID-19 için yapılan test sonucu pozitif çıktı. IFBB Pro League Bodybuilder, 2020 Olympia’nın 17-20 Aralık 2020 Orange County Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek müsabaka için Florida, Orlando’ya gidiyordu.

Hayal kırıklığı yaratan haber, Roelly Winklaar’ın etkileyici bir vücut gösterisi yaptıktan kısa bir süre sonra geldi. Sponsoru BPI Sports vücut geliştiricinin ilerlemesi hakkında bilgi verdi. Bader Boodai’nin ekibi tarafından Roelly’nin 2019’daki Irak ziyareti nedeniyle İstanbul’a geldiğinde vize girişinde zorluklarla karşılaştığını bildirdi. Bu yılın Temmuz 2020’nin başlarında Irak Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ile vize Anlaşmasını askıya almasından dolayı sporcuların orta doğudaki kısıtlı ülkeleri ziyaret ederken karşılaştıkları birçok soruna etkisi bulunuyor.

Roelly Winklaar, resmi Instagram sayfasında hayranlarına ve takipçilerine yaptığı açıklamada;

Son derece üzücü ve önemli bir açıklama ile hayranlarını bilgilendirmek istediğini söyledi ve Mr. Olympia’da yarışamıyacağını açıkladı.

ABD seyahati sırasında Türkiye’de aktarma sırasında Covid-19 testinin pozitif çıktığını açıkladı ve bu haberin kendisinden duyulmasının adil olduğunu açıkladı.

Koçum @AHMD_ASKR ile size bu yıl çok farklı bir fizik göstermek için çok hevesliydik. Ama iyileşme sürecinde 2021 Olympia yarışması için çalışmalara devam edeceğiz dedi.

Her adımda bize yardımcı olan @MROLYMPIALLC ve @IFBB_PRO_LEAGUE ekibine, sponsorlarıma ve sevenlerime teşekkür ederim diye ekledi.

Roelly Winklaar sagt Mr.Olympia ab - REP ONE

Geçtiğimiz Ekim ayının başlarında Mamdouh “Big Ramy” Elssbiay , İspanya’nın Alicante kentinde düzenlenen 2020 IFBB Europe Pro Show’dan hemen önce COVID-19 testinin pozitif çıktığını açıkladı. Ve daha yakın zamanda, Brazilian Men’s Open Bodybuilder Rafael Brandao , 2020 IFBB Europa Pro Show için İspanya’dayken Covid-19 testinin pozitif çıktığını doğruladı. 2020 yılı vücut geliştirme ve güç sporları etkinlikleri için benzeri görülmemiş bir yıl olduğunu kanıtladı. Winklaar haberleri, yaralanmalar, seyahat kısıtlamaları ve Covid-19 komplikasyonları nedeniyle 2020 Olympia’dan çekilen vücut geliştiricilerinin sayısı her geçen gün artıyor.

Cedric McMillan , Flex Lewis ve Nathan De Asha gibi Men’s Open yarışmacılarının hepsi 2020 Olympia için Orlando, Florida’daki yarışmada yarışamıyacaklarını açıkladı. 2018 Arnold Avustralya ve 2019 Yamamoto Kupasını kazandıktan sonra, Roelly Winklaar’ın bu yılki 18 Aralık 2020 Cuma günü başlayacak olan ilk 3 yarışmacısı olması bekleniyordu.

Roelly Winklaar’ın önümüzdeki birkaç hafta içinde iyileşmek için Türkiye’den Hollanda’ya döneceğini ve Roelly Winklaar’ın tam ve hızlı bir iyileşme sağlayacağını umuyoruz.

 

Yazan: Kerem YAVAŞ