Skip to main content

Efsane gazeteci, tarihçi ve spor organizatörü Peter McGough, kanserle sekiz yıllık uzun bir savaştan sonra geçtiğimiz günlerde vefat etti.

Zorluklarla geçen 2020’nin sonunda efsanevi gazeteci, tarihçi ve spor organizatörü Peter McGough’un ölümüyle talihsiz haberler getirmeye devam etti.

Facebookta yapılan açıklamada ailesi,

29 Aralık 2020 Salı günü saat 15: 00 civarlarında Peter McGough, kansere karşı verdiği 8 yıllık bir savaşın ardından ne yazık ki evinde vefat etti. O benim tek gerçek aşkımdı, ruh eşim ve en iyi arkadaşım, gerçekten kalbim kırıldı .” açıklamasında bulundu.

Peter Mcgough

Peter McGough, efsane Weider Kardeşler, Joe ve Ben için çalıştığı Amerika Birleşik Devletleri’ne taşınmadan önce aslen İngiltere’dendi.

Kaliforniya’da 80’lerde Flex Magazine’in Genel Yayın Yönetmeni idi .

McGough’un kendi yayını da vardı; İngiltere’deki rakiplerini tanıttığı ve önemli endüstri bilgileri ve haberleri verdiği anavatanındaki Pumping Press . 6x Mr Olympia şampiyonu Dorian Yates’in çok daha fazla ortaya çıkmasına yardımcı oldu.

Flex’teki zamanının ardından Muscular Development için çalıştı .

McGough, endüstrinin en iyileri tarafından kabul edilen vücut geliştirme sporuna yaptığı katkılardan dolayı mutlak bir efsaneydi ve böylesine efsane bir endüstri figürünü kaybetmek çok üzücü. Ama her zaman hatırlanacak bir isim olarak kalacak.

McGough’la tanışmaktan zevk alan birçok büyük isim, dokunaklı mesajlarla saygılarını sundular ve taziyelerini sundular. Bunlar arasında MD’den Giles Thomas, Olympia Patronu Dan Solomon, 7x Mr. Olympia Phil Heath , 8x Mr. Olympia Lee Haney , vücut geliştirme efsanesi Shawn Ray ve Arnold Sports sayılabilir.

Yazan: Kerem YAVAŞ