Skip to main content

Ünlü IFBB Pro vücut geliştirmeci Dexter Jackson, COVID-19’a yakalandığını açıkladı. Jackson 4 Ocak 2021’de, Instagram hikayelerinde yaklaşık üç haftadır virüsün semptomlarıyla uğraştığını belirten bir dizi video yayınladı. 2008’de Olympia’yı kazanan Jackson, gönderilerinden sadece iki buçuk hafta önce Orlando, FL’deki Orange County Kongre Merkezi’nde 2020 Mr. Olympia yarışmasında yarıştı. Olympia resmi olarak 17-20 Aralık 2020 tarihleri arasında gerçekleşti.

Jackson Instagram’da paylaştığı hikayelerinde, “Bunun hakkında bir video yapmayacaktım, ama yapmamın doğru olduğunu düşündüm. Adamınız COVID oldu ve bu hastalıkla neredeyse üç haftadır mücadele ediyorum. Onu yenebileceğimden yüzde 100 eminim ama kim üç hafta boyunca böyle hissetmek ister?” dedi.

Jackson, ilk gönderisinde, bir COVID-19 testi yaptırdığından veya 2020 Olympia’da yarışırken virüse sahip olup olmadığından bahsetmedi. Daha sonra 5 Ocak 2021’de Jackson, 21 Aralık 2020 Olympia’dan sonraki Pazartesi günü semptomları hissetmeye başladığını açıklığa kavuşturmak için Instagram hikayelerinde konuyu bir kez daha paylaştı. Aynı gönderide “neredeyse %100” hissettiğini söyledi.

Jackson, videosunun diğer bölümlerinde öksürük, boğaz sorunları, soğuk algınlığı semptomları ve vücut ağrılarıyla uğraştığını belirtti. Ayrıca son zamanlarda ne kadar çok terlediğini de vurguladı.

Jackson, “Vücudumun üst kısmındaki yanma o kadar fazla ki gömleğimi çıkararak etrafta dolaşmak zorundayım, çünkü vücuduma ne değerse değsin deli gibi terlemeye başlıyorum” diye açıkladı. Kafam değil, hiçbir yerim, sadece vücudum. Yemin ederim muhtemelen günde beş gömlek değiştirmek zorunda kalıyorum, havuzdan yeni çıkmış gibi sırılsıklam oluyorum.”

Jackson, karşılaştıklarıyla ilgili ayrıntıları paylaştıktan sonra, altta yatan rahatsızlıkları olan kişilerin virüsün semptomlarından nasıl ciddi şekilde etkilenebileceğini gördüğünü ekledi.

 

ABD’li Jackson, kısa süre önce Orlando, FL’deki Olympia’da yarıştı. 51 yaşındaki sporcu, son yarışması olacağını söylediği Olympia’yı dokuzuncu bitirdi. Bu yarışma, 2020 sezonunun başlarında COVID-19 ile sorunlarla uğraşan ve İspanya’daki Europa Pro yarışmasından çekilmek zorunda kalan Mamdouh “Big Ramy” Elssbiay tarafından kazanıldı. 2020 Olympia’da, COVID-19 sebebiyle çekilmek zorunda kalan Roelly Winklaar’ın da yer alması gerekiyordu.

Jackson’ın iyileştiğine olan güveni tam görünüyor. Tüm zamanların en iyi profesyonel vücut geliştirmecisi, aynı zamanda insanların benzer durumlarla yüzleşmek zorunda kalmaması için sorumlu olmaları gerektiğinin altını çizdi.

“Bunu yenmeye kararlı olduğumu biliyorum … bu beni yenemez,” dedi Jackson. “Yapman gerekeni yap, güven bana, buna üç dört hafta yakalanmak istemiyorsan ve evde kalmak zorundasın. Bunu düşün. Evde kalmak zorundasın! Bu, kazanamayacağın üç veya dört haftalık para… Bunların hepsini düşünmek zorundasın!”

 

Yazan: Rukiye Solak