Skip to main content

SON DAKİKA: Big Ramy Testleri COVID-19 İçin Pozitif Çıktı, Europa Pro’da Yarışamayacak

Big Ramy, Instagram hesabından bugün COVID-19 testi pozitif çıktığını belirten resmi bir açıklama yaptı.

Haber, Big Ramy’nin İFBB PRO  Avrupa Şampiyonası’nda yarışmaya karar vermesinden sadece üç gün önce geldi ve sağlık ve güvenlik endişeleri nedeniyle resmi olarak yarışmadan çekilmesine neden oldu. Yazının tamamını aşağıda okuyabilirsiniz.

https://www.instagram.com/p/CGGlxiMF0ml/?utm_source=ig_embed

Big Ramy başlıkta, “Bu tamamen kontrolüm dışında olduğu için bu haber beni mahvetti ve bu virüs yüzünden kaybettiğim ikinci hazırlık” diye yazdı. “Lütfen bu virüsü kimseye bulaştırmamak için tüm önlemleri alacağımı bilin, kendimi birkaç hafta karantinaya alacağım ve her zamankinden daha güçlü ve sağlıklı döneceğim.”

Haberler, COVID-19 pandemisi’nin ilk başladığından beri vücut geliştirmenin dengesiz temeli hakkında daha fazla soru soruyor. IFBB’nin ana etkinlik listelerinin çoğu yüz yüze etkinliklere geri dönüyor olsa da, bu yarışmalar için sıklıkla uluslararası seyahat eden sporcuların güvende olduğundan ve başkalarının önünde performans gösterebildiğinden emin olmak büyük bir zorluk olmaya devam ediyor.

En başından beri söylediğimiz gibi 2020 yılında Olympia etkiliğinin yapılması çok mantıklı olmadığı yönünde. Yaşanan terslikler de bizim bu fikrimizi destekler nitelikte. Umarız her şey yoluna girer.

Big Ramy’ ye, bunu kaçırması onun hatası olmadığı için daha sonraki IFBB etkinliklerine hak kazanması için bir şans daha verilecek mi?

Bizim fikrimiz Olympia etkiliğinden Big Ramy (invite) direk bir davet çıkacağı yönünde.

IFBB, sporun bu belirsiz zamanlarda ilerleyebilmesini istiyorsa protokollerin ne olacağı konusunda biraz düşünmelidir. Aksi halde çok sayıda profesyonel sporcuyu kaybedeceği aşikardır.

 

Yazan: Özgür Gerçel

Leave a Reply