Skip to main content

Ronnie Coleman, emekli olduktan sonra vücut geliştirme dünyası hakkındaki görüşlerini paylaştı.

Ronnie Coleman, kendi zamanı için bile olağanüstü bir vücut geliştiriciydi. Bir efsane haline geldi çünkü herkesten daha çok çalıştı, çoğu zaman kendi kişisel sağlığını hiçe saydı. Modern vücut geliştirmeciler hakkında yaptığı açıklamada, kendi yarıştığı dönem dışında, 90’lar ve 2000’lerdeki  yarışmacılara göre modern vücut geliştirmeciler için daha kolay bir zaman olduğunu söyledi.

UNBEATABLE MONSTER - RONNIE COLEMAN MOTIVATION - YouTube

Geçtiğimiz yıl, modern vücut geliştirme çağının geçmiş nesillere nasıl dayandığı hakkında çok fazla tartışma oldu. Bu genellikle fiziğin kalitesine odaklanır. Ancak Ronnie Coleman, modern vücut geliştiriciler hakkında konuştuğun da, biraz farklı bir eleştirilerde bulundu.

Ronnie Coleman: The King filminin çekimleri sırasında Ronnie’ye emekli olduktan sonra vücut geliştiriciler ve genel olarak vücut geliştirme hakkında ne düşündüğü soruldu.

Ronnie Coleman, modern vücut geliştirmenin fiziğinden fazla bahsetmedi, bunun yerine diğer yönlere, özellikle spordaki zamanına karşı bugün hangi kaynakların mevcut olduğundan bahsetti.

” Benim yarıştığım dönemde kendimizi gösterebileceğimiz bir kaç yarışma vardı. Fakat şimdi kendilerini gösterebilecekleri ve Olympia’ya katılabilecekleri 30’a yakın yarışma var. Benim yarıştığım dönemde 4 yada 5 yarışma vardı. Şimdi tüm bu şovlara katılmanın ve para kazanmanın farklı yollarına sahipler.”

Ronnie Coleman, fiziklerin daha iyi olup olmadığına bakılmaksızın, vücut geliştirmenin genel olarak daha kolay olduğuna inanıyor. Para kazanmak için daha fazla fırsata sahipler, antrenman yapabilecekleri daha fazla ekipmana sahipler ve diyetlerini nasıl sürdürebileceklerine dair daha fazla takviye ve bilgiye sahipler.

Bu, vücut geliştiricilerin daha önceki dönemlerde daha çok çalışması gerektiği anlamına mı geliyor? Belki. Ama aynı zamanda endüstrinin bir bütün olarak ne kadar büyüdüğünden de bahsediyor. Daha fazla fırsat, daha fazla bilgi ve daha fazla kaynağa sahip olmak vücut geliştirmek için kulağa oldukça iyi geliyor.

Evet, Ronnie Coleman, yeni antrenman ekipmanları ile çalışmanın eskisinden daha kolay olduğu konusunda yorum yapıyor. Ancak bunu bugün genç vücut geliştiriciler hakkında lanet bir ifade olarak bahsetmiyor gibi görünüyor. Bu sadece sporun ne kadar değiştiğinin kabul edilmesidir. Daha iyisi için değil. Daha kötüsü için değil. Bunun yerine sadece farklı bir şey.

Genel olarak nesiller boyunca meydana gelen değişim türüdür. Sadece sporda değil, hayatta. Neredeyse herkesin “yapmanız kolay” diyen bir dedesi veya ebeveyni vardır. Ama amaç bu değil mi? Gelecek nesiller için daha iyi bir şeyler sağlamak.

Yazan: Kerem YAVAŞ