Skip to main content

Raymont Edmonds, eyalet hapishanesinde geçirilen üç yılın halter sevgisini keşfetmesine ve şampiyon olmak için gereken disiplini geliştirmesine nasıl yardımcı olduğunu anlatıyor.

Raymont Edmonds, üst düzey bir Men’s Physique vücut geliştiricisi ve eski Olympia şampiyonudur. 2017’den beri sürekli olarak her yarışmada ilk 5’e girmiştir. Çoğu kişi için bir Men’s Physique yarışmacısının neye benzemesi gerektiğinin zirvesidir. Ancak yaklaşık on yıl önce Edmonds çok farklı bir adamdı. Kokain sattığı için eyalet hapishanesindeydi. En son GI Exclusive röportajımızda Raymont Edmonds, devlet hapishanesine gitmenin vücut geliştirmeyi keşfetmesine nasıl yardımcı olduğunu ve ona şampiyon olması için gereken araçları nasıl verdiğini ayrıntılarıyla anlattı.

Eski bir ifade var – limon içinde limonata yapın. Bazen kötü şeyler olur. Bazen bu kötü şeyler bizim hatamızdan kaynaklanıyor. Sebep ne olursa olsun – kötü bir durumdan en iyi şekilde yararlanmaya çalışırsak dönüşüm gerçekleşebilir. Raymont Edmonds hapsedildikten sonra tam olarak bunu yaptı.

Eyalet hapishanesine girmeden önce, Raymont Edmonds kolejde son sınıftaydı ve sadece 145 pound ağırlığındaydı. Korkunç bir duruma atılan sıska bir insandı. Kısmen hayatta kalmak için ve kısmen de zaman geçirmenin bir yolunu bulmak için – Edmonds ağırlık kaldırmaya başladı.

Amacı artık tekmelenebilecek sıska bir çocuk olmamaktı (kendini hapishanede daha iyi korumak için). Ama çoğunlukla, zamanı daha hızlı geçirmenin de bir yoluydu. Edmonds dört ila sekiz yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sonunda üçte çıktı. Ancak başlangıçta hapishaneden ne zaman çıkacağını tam olarak bilmeden, mümkün olduğunca eğitime odaklandı.

Hızlanan zamana karşı tek sabitiydi. Üstelik vücudunu değiştiriyordu. Eylemlerinin ilerlemesini ve sonuçlarını görmeye aşık oldu ve ağırlık kaldırmaya bağımlı hale geldi.

Kuveyt’te vücut geliştirme ve eğitim hakkında yıllar boyunca çok fazla tartışma oldu. Kuveyt’te bir vücut geliştirmeci için tam anlamıyla hiçbir şey olmaması nedeniyle vücut geliştirme için yeni bir mekan haline geldi. Sadece antrenman yapabilir, yemek yiyebilir ve uyuyabilirler. Onları bir vücut geliştirme makinesine dönüştürür.

 

Aynı şey bazı açılardan cezaevine de söylenebilir. Yapacak hiçbir şeyi olmayan Raymont Edmonds, her gün eğitimde disiplini buldu. Vücudu için doğru diyeti oluşturmak için hapishane yemeklerinden en iyi şekilde yararlanmaya çalışırken.

Hapishaneden serbest bırakıldıktan sonra bakımevine. Bu disiplini, kişisel yaşamında yolunda kalmasını sağlamak için kullandı. Vücut geliştirmede rekabet etme arzusunu keşfetmemişti – ama aynı eğitim programına bağlı kaldığından emin oldu.

Raymont Edmonds, vücut geliştirmede yarışmasını öneren bir antrenör tarafından fark edildi. Yeni bir bölüm vardı, Men’s Physique, ona kas geliştirmesine izin verecek, ancak kitlesel bir canavar haline gelmeyecek. Bu ilgilendi Edmonds ve bir şans verdi.

Sahnede ilk kez yarıştıktan sonra, antrenman sevgisine rağmen fiziğinin Erkek Fiziği yarışmalarını kazananlara kıyasla çok daha kötü olduğunu fark etti. Aniden kafasında bir ampül yandı. Raymont Edmonds, en iyi Erkek Fiziği vücut geliştiricileri gibi görünmek istedi. Daha da eğildi ve zor öğrenilen disiplinini hapishaneden yaşam tarzını daha da dönüştürmek için kullandı.

 

Bugün ileri sarıldı ve Raymont Edmonds, bir Erkek Fizik yıldız sporcusu. Olympia 2019’u kazandı ve bu yıl Brandon Hendrickson’a gerileyerek ikinci oldu. Edmonds’un kendi eylemleri onu eyalet hapishanesine koymuş olabilir, ancak aynı zamanda onu yeni hayatına getiren de hapishaneden sonraki kendi eylemleriydi.

Leave a Reply