Skip to main content

 

Emekli Strongman Hafthor Bjornsson, İrlandalı profesyonel boksör /  hafif ağır sıklet Avrupa dünya şampiyonu Steven Ward (13-1-0) ile ilk gösteri boks maçında üç raunt, 3 dakika için resmen yarıştı. Maç 15 Ocak 2021’de Dubai’de gerçekleşti ancak 16’sında halka yayınlandı. Bir gösteri maçı olduğu için berabere bitti ama bu onu daha az heyecan verici hale getirmedi.

UFC efsanesi Bas Rutten, Chris Lloyd ve iki ağırlık dünya şampiyonu Carl Frampton MBE, etkinlik sırasında yorum yaptı ve Coresports, Thor’un YouTube ve Twitch kanalları ve IFL TV YouTube aracılığıyla yayınlandı.

Bu olaydan önce Bjornsson, Eddie dövüşünden önce hatalarını analiz etmek istediğini söyledi. Thor ve 2017 World’s Strongest Man galibi Eddie “The Beast” Hall olarak ilk boks maçında karşı karşıya gelecekler (“tarihteki en ağır boks maçı” olarak adlandırılıyor). 18 Eylül 2021’de Las Vegas’ta düşecek.

Bjornsson – Ward Dövüşü Özeti
Ward (30) 19 yıldır boks yapıyor ve 4 yıldır profesyonel olarak Eylül’deki galibiyetiyle Bjornsson (32) nispeten yeni ve boksta hiç yarışmadı. Ama hey, o tüm zamanların deadlift dünya rekorunu elinde tutuyor ve birçok övgüsünden bir kaçını saymak için 2018’de dünyanın en güçlü adamıydı.

6’9 ″ ve 156kg / 343lbs lbs’den fazla olmasına rağmen Thor kesinlikle avantajlı bir boyuta sahipken, Ward 6’2 ″ ayakta ve 98.6kg / 217 lbs ağırlığında.

Bu, ağırlık gördüğümüz en hafif Thor. Sadece Mayıs 2020’de 501 kg’lık bir deadlift girişiminde bulunduğunu hatırlatmak için, ağırlığı 192,7 kilogramdı (425 pound).

Yürüyüşler ve sunumlardan sonra, zil çaldı . Thor bazı yumruklardan kurtuldu ve hatta 54.17 işaretinde kürek kemiğine bir vuruşla Ward’ı devirdi, ancak Thor da birkaç kez darbe aldı ve birkaç kez yaralandı, ancak ikisi de geri durmamak için iyi bir çaba gösterdi.

Ward, Bjornsson hakkında “Harika göründüğünü düşündüm, hiç bu kadar iyi hareket eden büyük bir adam görmemiştim, biraz dikkatsiz davrandım ve isabetli bir vuruşun kurbanı oldum” dedi.

Bu arada Thor, yüzüne yumruk atılmasının harika olduğunu söyledi ve kendisi kadar iri bir adamla ringe çıkması için Ward’a destek verdi.

Thor, şüphesiz gelecekteki rakibini izleyen Hall’a bir mesaj bıraktı …

“Eğitim seanslarını gördüm ve sen sadece bu zavallı adama yumruk atıyorsun ve onun karşılık vermesine izin verilmedi. Beni yeneceksen, en azından dövüşüp yumruklanmalısın. Eğer ciddiye almazsan, ilk rauntta seni bayıltacağım. Gördüğüm kadarıyla hiç iyi görünmüyor. ”

“Size söz veriyorum, bu yılın Eylül ayında hayatımın kesinlikle en iyi formunda olacağım ve onu dışarıda bırakacağım.”

Hem Bjornsson hem de Hall, hayranlarını yol boyunca ilerlemelerini güncellerken sanki hayatları buna bağlıymış gibi eğitim alıyorlar.

 

Leave a Reply