Skip to main content

Chris Cormier, Ronnie Coleman’ın emeklilik sonrası sakatlıklarına ve kendisini sürekli acı içinde bırakan ameliyatlarına tepkisini paylaşıyor.

Bilindiği üzere Ronnie Coleman, tüm zamanların en büyük vücut geliştirmecilerinden biridir. Ancak bu unvanın bir bedeli var. Ronnie Coleman’ın, uzunca bir süre aşırı ağır antrenmanlar yapması nedeniyle, omurga ve kalça sakatlıklarından oluşan uzun bir listesi var. Bir düzineden fazla ameliyat geçiren Coleman, genellikle koltuk değnekleriyle yaşıyor ve neredeyse sürekli ağrı çekiyor.

Chris Cormier ile yapılan bir röpörtajda, Ronnie Coleman’ın yaşadığı ciddi sakatlıklar ve geçirdiği ameliyatlar hakkında ne düşündüğü soruluyor.

Bir sporcu olarak Cormier bu durumu çok önemsiyor. Vücut geliştirme tutkusunun profesyonel sporcular ve özellikle Olympia şampiyonları için ne kadar önemli olduğunu belirtiyor.

Ronnie Coleman, vücut geliştirmede böylesine efsanevi bir başarı seviyesine ulaşmak için hayatını buna adamak zorunda kaldı. Tüm varlığı ve zihniyeti, fiziği ve eğitimi etrafında dönüyordu. Bu yüzden emekli olduktan sonra bile her gün spor salonunda antrenman yaptı.

Doktorların aksini önermelerine rağmen, Ronnie Coleman ameliyattan sonra ilk fırsatta spor salonunda antrenman yapmaya devam ediyor. Bu onun hayatının bir parçası ve sakatlıklarına rağmen asla fedakarlık gösteremeyeceği bir konu.

Chris Cormier, onun bunu neden yaptığını anlıyor. En iyi dönemlerinde vücudunu sürekli zorlamaya istekli olmasının nedeni, bugün bütün sakatlıklarına rağmen antrenman yapmasının nedeniyle aynı. Onun için acı, istediği şeyler için yaptığı fedakarlıktır. Yine de Cormier, Ronnie’nin sakatlıklarından doğan sınırlamalarla mücadele ettiğini biliyor. Kendisine göre, Ronnie’nin sınırları aşmak ve hedeflere ulaşmak için kendini şartladıktan sonra, bu kadar sakatlanmış olmakla içten içe savaştığını biliyor.

Bununla birlikte Chris Cormier, bunun ortaya çıkmasının başka bir yolu olmadığını da biliyor. Ronnie Coleman’a şampiyon ve efsane olarak statüsünü kazandıran bu enerjisi, bugün ameliyat sonrası onu aynı motivasyonla harekete geçiren şeydi. Cormier, herhangi bir efsanevi sporcunun da aynı yolu izleyeceğine inanıyor.

Yazan: Rukiye Solak