Skip to main content

IFBB Pro Leauge’de 2020 Mr. Olympia’ya kadar gerçekleştirilecek olan elemelerden ilki olan Tampa Pro geçtiğimiz hafta sonu sona erdi. Tampa Pro ile başlayan heyecan,  22-23 Ağustos’ta Kore’de gerçekleştirilecek Monsterzym, 5 Eylül’de New York Pro,  10 Ekim’de Boston Pro, 16 Ekim’de Chicago Pro,  14-15 Kasım’da Romania Muscle Fest Pro yarışmalarıyla devam edecek ve 18-19 Aralık’ta gerçekleştirilecek olan Mr. Olympia yarışması ile sona erecek.

Geçtiğimiz hafta sona eren Tampa Pro, niteliği itibariyle uzun bir karantina döneminden sonra gerçekleştirilen ilk yarış olması dolayısıyla hem sporcuların hem izleyicilerin büyük merakla beklediği bir yarıştı.

Men’s Open Bodybuilding’te 1.olan isim vücut geliştirmenin eski efsanelerinden olan Lee Labrada’nın oğlu ve geçen sene IFBB Pro olan Hunter Labrada olurken, 2.olan isim ise hem kütlesi hem definisyonuyla adından söz ettiren Kanadalı Iain Valliere oldu. Valliere aldığı puan neticesinde 8 puanla Olympia eleme listesinde 5.sıraya çıktı. Valliere kendisinden çok şey beklendiğinin farkında olarak podyuma çıktıktan sonra 2.liğin hem kendisi hem takipçileri için bir hayal kırıklığı olduğunu ifade ederek belli bir süre resmi instagram hesabını bir süreliğine kapattı.  3.olan Dwayne Walker ise listede 8.olarak Olympia podyumuna çıkma mücadelesine devam ediyor.

Labrada’nın derecesi açıkçası takipçileri için çok sürpriz bir gelişme olarak nitelendirilmese de 212 Sıkleti biraz daha çekişmeli geçti. Geçtiğimiz sene Mr. Olympia Klasik Fizik’te adından söz ettiren George Paterson bu sene üzerine koyduğu kütlesiyle 212’de de adından söz ettirip 1.liği elde etti. Kendisini yarışmalara hazırlayan Justin Miller, instagram hesabından paylaştığı gönderide bundan 4 yıl önce 177 Lbs olarak çalışmaya başlayan ve Pro Leauge’de adından bu kadar hızlı şekilde söz ettiren George Paterson ile çalışmanın hem kendisi hem de Paterson için öneminden bahsetti. Bununla birlikte 2.olan Dectric Lewis ise formuyla Olympia yolunda mücadelesinden vazgeçmeyeceğini açıkça belli etti ve 8 puanla eleme listesinin 1.sırasına yerleşti. 3.olan Derik Oslan ise 7 puanla listenin 2.sırasında, 4.olan Aaron Clark ise listenin 3.sırasında Olympia için hazırlanıyor.

Men’s Physique kategorisi de çok güzel bir mücadeleye sahne olmuş olsa da 2019 yılında Mr. Olympia Men’s Phyique’de 2.olan Andre Ferguson bu yarışta da 1.oldu ve 2020 Mr. Olympia’da yer alacağı kesinleşti. Bununla birlikte yarışta 3.olan Rashaud Watson puan  listesinde  Bununla birlikte yarışta 3.olan Rashaud Watson puan  listesinde 4.sıraya yükseldi.

Klasik Fizikte ise 1.olan Deontral Campbell Olympia vizesini alırken,  3.olan Christopher Hunte daha önceden Olympia vizesini almıştı. 4.olan Jose Marte ise 12 puanla şimdilik eleme listesinde Klasik Fizik kategorisinde Olympia podyumuna en yakın olan aday.

Kadınlar Vücut Geliştirme’de LaDawn McDay 1.olup Ms. Olympia biletini alırken, 2. Janeen Lankowski  8  puanla eleme listesinin 1.sırasına, Maria Flores 7 puanla listenin 2.sırasına yerleşti.

Şu an için durumlar böyleyken bir sonraki yarış olan Monsterzym’de neler olacağı şu an herkes tarafından merak ediliyor.

 

Yazan: Av. Ahmet Develi