Skip to main content

Hali hazırda 100 yıllık dünya rekorunu elinde barındıran Martins Licis , önümüzdeki yıl denemeyi ve kırmayı planladığı dünya rekoru hedefini değerlendirdi.

World’s Strongest Man in en son galibi olan Martins Licis yeni strongman yarışmasını dört gözle bekliyor. Çok güzel bir motivasyonla, yalnızca yarışmaları kazanmak değil, aynı zamanda dünya rekorlarını da kırarak başarılarına devam etmeyi hedefliyor.

 

Steinborn Squatta Dünya Rekoru

Stainborn squat hareketi squat rack ler olmadığı zamanlarda yapılan ve temel olarak sporcunun yerden bir halter almasını, omzuna koymasını ve sonra çömelmesini gerektiren eski tarz bir harekettir.

Steinborn squat için dünya rekoru 100 yıldan fazla bir süredir kırılmamıştı … Ta ki Martins Licis bunu başarana kadar.

Generationİron’ın Martins Licis ile yaptıkları video görüşmesinde kendisinden Steinborn squatta elde ettiği dünya rekorunu anlatması istendi ve aynı zamanda başka hangi rekorları kırmayı düşündüğü soruldu. Martin Licis’in verdiği cevaba göre; Steinborn squat yarışında kendi rekorunu kırmakla çok ilgilendiği anlaşılan Martins’in, mevcut rekoru olan 560 lbs ağırlığı 600 lbs ye çıkarmayı hedeflediği öğrenildi.

Ancak istekleri bununla sınırlı değil. Ayrıca, stone lift ve wood press de dahil olmak üzere daha geleneksel Strongman kaldırışlarında da yer almayı düşünüyor. Elbette, dünya rekoru unvanını kazanmak için sıkı bir rekabete girmesi gerekecek.

Video görüşmenin linki için tıklayınız. 

Yazan: Fazıl GÖKBUDAK