Skip to main content

Milos Sarcev, 2020 Olympia analizini ve Big Ramy’nin yenilmesinin neredeyse imkansız olduğunun nedenini detaylandırdı.

Milos Sarcev eski bir vücut geliştirmeci ve günümüzün modern bir tür gurusudur. Sarcev, Big Ramy’nin başka hiçbir vücut geliştirmecinin sahip olmadığı kaliteyi ve bunun Olympia 2020’yi kazanmasına nasıl yol açtığını açıkladı.

Big Ramy, büyük ölçüye sahip bir vücut geliştirmeci. Ronnie Coleman gibi bir vücut geliştirmeciye en yakın olan bir ağırlığa ve kas kütlesine sahip. Bu da Big Ramy’ye “büyük” ünvanını veren şey. Ancak büyüklüğü onun en etkileyici özelliği değil. En azından Milos Sarcev’e göre değil.

Olympia 2020’nin sonuçları ve fizikleri hakkında ayrıntılara girilince, Milos Sarcev kimsenin duygularını incitmek istemese de vücut geliştirme etkinlikleri ve fizikler hakkındaki dürüst fikirlerini açıkça paylaşıyor.

Milos Sarcev özellikle Big Ramy’ye odaklanıyor. Geçtiğimiz Olympia’daki fiziğini, ikinci en iyi şovu olan Olympia 2017 ile karşılaştırıyor. Bu, Big Ramy’nin Phil Heath’i neredeyse yendiği andır. O gece kartlarda yoktu ve Ramy’nin Olympia’yı kazanması üç yıl sonra gerçekleşti.

Milos Sarcev, Big Ramy’nin kondisyonunu kariyerinde daha önce görülmemiş bir seviyeye getirdiğini ilk dile getiren kişi. Büyüklüğüyle beraber gelen kondisyonunun Ramy’ye 2020 Olympia zaferini kazandıran en büyük faktör olduğunu düşünüyor. Ancak Milos’un yeterince tartışılmadığına inandığı başka bir faktör daha var.

Milos Sarcev, Big Ramy’nin boyutunun kesinlikle önemli olduğuna inanıyor, ancak Big Ramy’nin şu anda başka hiçbir vücut geliştirmeciyle karşılaştırılamayacak bir özelliği var.

“Ramy’nin hiç kimsenin sahip olmadığı bir özelliği var. O estetik bir ucube! Belirgin bir V-konikliği, küçük bir bel, derin karın kasları ve genişleyen uyluklarıyla o kadar geniş ki, bu onu tüm zamanların en ekstrem X-frame vücut geliştirmecisi yapıyor. Çünkü bu sadece X değil, ekstrem bir X.”

Burada altı çizilmesi gereken en önemli nokta: Milos Sarcev, Big Ramy’nin vücut geliştirmede tüm zamanların en ekstrem X-frame’ine sahip olduğuna inanıyor. Bu, vücut geliştirme geçmişini içten dışa bilen bir adamdan büyük bir övgü.

Milos, Big Ramy kazandığı için boyutunun, vücut geliştirmecilerden Ronnie Coleman ile karşılaştırılmaya çalışılacağını belirtiyor. Milos’a göre vücut geliştirmecilerin boyutu son birkaç on yılda zaten arttı ve daha da artacak.

Ancak Milos Sacrev’e göre, bu çoğunlukla boşuna olacak. Tek başına boyut yeterli değil. Bir yarışmacı mamut boyutuna ulaşsa da, o çılgın x-frame’e ihtiyacı olacaktır. Bu kısmen genetikten kaynaklanmaktadır. Herhangi bir vücut geliştirmeci için ulaşması en zor olan nüanstır.

Ama bunun güzelliği ve heyecanı bu çabayı göstermekte. Şampiyon olmasaydı, denenecek ve yenilecek bir kale direği olmazdı. Başka bir vücut geliştirme sezonuna girerken sırada ne olacağını görmek için sabırsızlanıyoruz.

 

Yazan:Rukiye Solak