Skip to main content

Arash Rahbar, Olympia 2020’de Phil Heath’e tepkiyi ve eleştirinin ne kadar sert olduğunu tartışıyor.

Phil Heath’in Olympia 2020’de geri dönüşü ona çok sevilen sekiz Sandow ödülünü getirmedi. Hatta onu ikinci sıraya bile getirmedi. Brandon Curry ve yeni şampiyon Big Ramy’nin ardından üçüncü oldu. Erkek hayranlar ve eleştirmenler, aynı şişkin mide sorununun çoğunlukla suçlu olduğuna işaret ettiler. En son GI Exclusive’imizde Arash Rahbar, Phil Heath’i savunuyor ve ona yönelik eleştirinin çok sert olduğunu düşünüyor.

Phil Heath’in Olympia 2020’deki üçüncü sıradaki zaferi, gerileyen orta bölümü hakkındaki aynı eski yorumları ateşledi. Bu yeni bir şey değil, belki de hayranlar bir yıl sonra bu alanda iyileşeceğini umuyorlardı. Bunun yerine, çok az gelişme varmış gibi görünüyordu. Ancak orta kesimine yönelik eleştiri yıllardır var – belki de 2017 kadar erken bir tarihe dayanıyor.

Arash Rahbar ile yaptığımız son röportajda, Sayın Olympia 2020 sonuçları hakkındaki görüşünü sorduk. Phil Heath’in fiziğine odaklanmak ve Heath’in mirası hakkındaki fikrini paylaşmak için biraz zaman ayırdı. Rahbar, bunun Phil Heath’in en iyi versiyonu olmadığını kabul ederken, kendisine yöneltilen eleştirinin kontrolden çıktığına inanıyor.

Arash Rahbar, sahnedeki vücut geliştiricilere baktığımızda, en iyinin en iyisine baktığımıza dikkat çekiyor. Bu nedenle, eleştiri geçerli olsa da, bu sporcular spordaki hemen hemen tüm diğer vücut geliştiricilerin üzerinde duruyor. Sorun, söz konusu eleştirinin dili aşırı abartıldığında ortaya çıkar.

“Bence her şeyden önce insanlar biraz fazla sert. Dünyanın en iyisinin en iyisinden bahsettiğimizi biliyorsunuz. Bu her şeyden önce, ”dedi Arash Rahbar röportajımızda. Devam etti:

“GİBİ, İNSANLAR BAZEN ÇENEMİ SADECE DÜŞÜRECEK ŞEYLER SÖYLER. İNSANLARIN PHIL’IN KORKUNÇ GÖRÜNÜYOR VE BUNU VE BUNUN BAKIN PHIL, EN İYİSİ OLMADI. PRIME’DA PHIL HEATH DEĞİLDİ. ANCAK DÜRÜSTLERLE NE MR. OLİMPYA YEDİ BİR ARAYAN KAZANTI, ALTI TUTARLI KAZANÇ, SEKİZ BİR ARAYA KAZANMIŞTAN SONRA OLİMPİA – HANGİSİ ONLARININ EN İYİSİNE BAKTI? YOK. SONUNDA HEPSİ DÜŞÜYOR. HEPSİ YARALANMALIDIR. TÜM ORTA BÖLÜMLERİ. ÜZGÜNÜM AMA İNSANLAR – HER TEK BAY. OLİMPYA DEVRİ SONUNDA OLDUĞU ORTADAKİ BÖLÜMLER, DEVRİMİNİN BAŞLANGICI VEYA ORTASI KADAR SIKI OLMADI. ”

Nihayetinde, görünen o ki, Arash Rahbar’ın söylemeye çalıştığı şey, Phil Heath’in elbette her şeyden önce bir efsane olarak aşağı ineceği. Yedi Olympia galibiyeti havada kalmaz. Bazı taraftarlar, daha sonraki galibiyetleriyle ilgili jürinin kararlarına karşı çıksa da Phil hâlâ en iyilerin en iyileri arasında hüküm süren bir şampiyondu.

Belki de bunun nedeni internet yorumları ve sosyal medyadaki fikirlere daha anonim olarak maruz kalmaktır. Her şeye rağmen, Arash Rahbar şunu açıklığa kavuşturmak istiyor: Phil Heath onun en iyisi olmadığı ve muhtemelen üçüncü kez kaçtığı için, eski rafının bir kabuğu haline geldiği anlamına gelmiyor. Üçüncülük hala dünyadaki en iyi üçüncü sırada. Bu, çoğu insanın başaramayacağı ve başaramayacağı bir şeydir.

Leave a Reply