Skip to main content

Bir Olympia efsanesi olan Jean Pierre Fux geçtiğimiz yıllarda bir fotoğraf çekimi esnasında dizlerinden sakatlanmıştı ve tam olarak iyileşememişti. Fux tedavi süresince son olarak diz kapağını yenilemek zorunda kalmış olsa da şu an evinde iyileşme sürecine başlamış durumda.

4 kez Olympia podyumunda yarışan ve daha sonra spor ile bağını koparmayan Fux yaptığı son paylaşımda dizine uygulanan rekonstrüktif cerrahi operasyonu ve sonrasındaki iyileşme süreci ile ilgili paylaşımlarda bulunuyor.

Çoğu vücut geliştirme sporcusu yarışma hayatı boyunca birçok sakatlıkla karşı karşıya kalma riskine sahiptir. Gelişen medikal olanaklar ve tıp teknikleri son zamanlarda bu sakatlıkların çok büyük oranda iyileşmesine yardımcı olmaktadır.

Fux paylaşımında iyileşme sürecinde antremanlarına Neufit ve Blood Flow Restriction metodlarıyla devam ederek tekrardan geri dönmek istediğini belirtiyor.

Fux’un operasyon sonrası fotoğraflarına bakıldığında, diz ameliyatı yaşayan çoğu kişinin aksine çok rahat ayakta durabildiği fark edilmekte. Bu da operasyonun başarıyla geçtiğinin bir göstergesi.

Geçtiğimiz zamanlarda sporcuların yaşadığı diz ve omuz sakatlıkları neticesinde tekrar spora dönmelerine zor gözüyle bakılırken şu an çok daha kolay bir tedavi süreci yaşanmakta. Fux’un Olympia podyumuna dönmeyeceği şu şartlar da kesin olsa da Fux, dizinin yenilenmesiyle birlikte en azından spor salonunda istediği gibi vakit geçirebilecek!

Tüyo vermek gerekirse, Fux’un gönderisinde belirtilen Blood Flow Restriction sisteminin atrofi yaşayan kaslarda iyileşmeyi hızlandırdığı bilimsel olarak ispat edilmiştir. Problemli bölgeye kan akışını hızlandırmanın, kalbin daha hızlı atması ve oksijen iletiminin artması neticesinde güçlenmeyi ve iyileşmeyi hızlandırdığı gözlenmiştir.

Jean Pierre Fux’un en yakın zamanda iyileşerek hocalığına ve onu örnek alan sporcularla çalışmasına devam ettiğini görmek tüm spor camiasının isteği!

 

Yazan: Av.Ahmet Develi