Skip to main content

TAKVİYE GIDA SKANDALINI JOHN MEADOWS ORTAYA ÇIKARDI

Sporcular için elinden gelenin en iyisini yapmak ve yüksek seviye performans için  arasında farklı besin destek (supplement) ürünleri kullanımı olabilir. Bu durum besin destek endüstrisinin neden başarısız olduğunun sebebidir. İlgilendiği spor branşı ne olursa olsun bütün atletler en iyi performanslarını sergilemek isterler ve besin destek takviyeleri bunu isteyen sporcular için biçilmiş kaftandır.

Ne yazık ki dürüst olmayan besin destek  firmaları da piyasada yer almakta.

İnsan vücuduna şiddetli hasar verebilecek maddeleri de ürünlerine ekleyen, etikette yazılı olanları  ürünlerine eklemeyip kutuyu bir şekilde şişiren pek çok takviye gıda firması bulunmakta.

   VEJETERYAN VÜCUT GELİŞTİRMECİ VE ANTRENÖR OLAN JOHN MEADOWS  BU TÜR BİR TAKVİYE GIDA ÜRETİCİSİNİN HİLESİNİ ORTAYA ÇIKARDI.

John Meadows  kendi tasarladığı ürünleri üreten firma olan Duracap Labs ten şüphelenmesi üzerine Prime Nutrition firması ile birlikte  Durcap Labs in ürünlerine hile karıştırdığını ortaya çıkardı.

Duracap Labs in yarı ortağı olan Wes Houser meydana gelen bu olayla ilgili bir açıklama yayınlamadı.

“John Meadows  INTRA-MD EAA+  içindeki Teacrin  dozunun düşüklüğünden dolayı Duracap ‘ı  suçladı. INTRA-MD EAA+  örneklerini test ve onay için gönderdik ve bu davanın asılsız olduğu onaylandı. Bu işin asıl şansızları Prime Nutrition müşterileridir. Biz ürettiğimiz tüm ürünlere ve üzerindeki etikette yazılanların tamamını garanti ediyoruz.”

   WES HOUSER VE ORTAĞI  FEDERAL HÜKÜMET TARAFINDAN SUÇLU BULUNDU.

Ancak görünüşe göre Houser yeniden işe döndü ve John Meadows tekrardan bir skandalı daha ortaya çıkardı. Youtube kanalında durumu anlatan Meadows,  Housers ın yeni üretim şirketi olan Nutricap Labs ‘ın F.D.A. (U.S. Food and Drug Administration – Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) tarafından teftiş edildiğini ve bir uyarı mektubu aldığını söylediği videosunda şunları kaydetti.

“Bu uyarı mektubu gösteriyor ki Nutrition Laps tarafından üretilen ürünler düşük standarda sahip.   Göreceksiniz ki burada test ve etiket eksikliği, herhangi bir ciddi kalite kontrolünün olmayışı gibi başka suçlar da bulunmakta. Fakat ben daha büyük bir soruna dikkat çekmek istedim. Ürünün içeriği ile etikette yazılanlar eşleşmiyor. F.D.A. rastgele aldığı örnekleri çok temiz bir şekilde inceledi. Burada gerçekler konuşur. Bu tüketici olarak kabul edilebilir bir şey değildir ve bizler çoklu üretim yapan birinin basit bir kağıt hatasından fazlasıyız. Eminim ki ürünlerinde Nutcicap Labs ‘ı kullananlar hızlıca ortaya çıkacaktır. Neler olacak göreceğiz.”

 

Videonun linkine ulaşmak için buraya tıklayınız

Yazan: Fazıl GÖKBUDAK