Skip to main content

Steroid kullanımı kontrolden çıkıyor;
Bazı insanlar vücut geliştirme kelimesini duyduğunda zihinlerinde anında tek bir kelime buluyor: steroidler. Bir spor olarak vücut geliştirmenin kitleler tarafından bu kadar sıcak karşılanmamasının nedenlerinden biri belki de budur. Anabolik maddeler şüphesiz ekstra büyük bir vücut geliştirmeci olma çabasının bir parçası, ancak vücudu dönüştürmenin ilaç yönü hiç bugün olduğu kadar yaygın olmamış gibi görünüyor. Vücut geliştirme söz konusu olduğunda steroid konuşmasıyla ilgili bu saplantıyı ateşleyen tam olarak nedir?

Bu günlerde genç vücut geliştiriciler, ilaçların sıkı eğitim ve genetikten daha fazla cevap olduğuna inanıyor. Asla Olympia’ya benzemeyecekleri fikrini kavrayamayan insanlar var. Talihsiz gerçek şu ki, herkesin bu kas büyümesi seviyesine ulaşmak için genetik kabiliyeti yoktur. Herkes o zaman korkunç bir duruma girebilseydi, o kadar da önemli olmazdı.

Yine de bu bilgiye rağmen, bireyler kendilerini Olympia düzeyinde bir şekle sokmanın, değişim sağlamak için vücutlarına pompalanacak doğru ilaçları bulmak kadar basit olduğuna inanıyorlar. Ama hayat bir çizgi roman değil. Damarlarınıza bir anabolik steroid pompalayarak en sevdiğiniz vücut geliştirmeci gibi görüneceğinizi düşünemezsiniz. Çok çalışma ve özveri gerektirir ve uyuşturucular bir rol oynasa bile, antrenman ve diyetin fiziğinizdeki değişiklikleri görmek için gerekli olduğu gerçeğini asla aşamazsınız.

 

Leave a Reply