Skip to main content

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Luke Sandoe’dan sonra bodybuilding camiasını üzecek bir haber de tecrübeli sporcu ve antrenör John Meadows’tan geldi. 2016 yılında Arnold Classic’te yarıştıktan sonra aktif yarışma hayatına devam etmemesine ve önceki yıllarda kolon kanseri geçirmesine rağmen farmakolojik takviye kullandığını belirten John Meadows pro card sahibi birçok sporcuyu da yarışmalara hazırlamaktaydı.

Meadows’un eşi Mary’nin sosyal medya üzerinden paylaşımıyla haberdar olduğumuz kalp krizi sonrası detaylar yavaş yavaş netleşmeye başladı. Eşinden alınan bilgilerde John’un kalp krizine kanının kalınlaşmasının sebep olduğu belirtilirken kendisinin durumunun iyi olduğu ve John’u sevenlerin iyi dileklerini eksik etmemesini istediği yer almaktaydı. Ayrıca yine edinilen bilgilerde John’un aile üyelerinin bir çoğunun 30 yaşlarında kalp krizi geçirdiği ve John’un da genetik olarak bu yatkınlığa sahip olma olasılığının yüksek olduğu yer alıyordu.


John Meadows Kimdir?
Şu an 48 yaşında olan profesyonel sporcu 13 yaşında vücut geliştirme sporuna başlamış ve 25 yaşında ilk yarışını yapmıştı. Bu süreç içinde bazı sağlık problemleri ve sakatlıklar yaşayan John tutkuyla bağlandığı bu spora her şeye rağmen devam etmişti. Kendisi, instagram üzerinde ve youtube kanalında antreman/beslenme konusunda dikkat edilmesi gereken püf noktaları paylaşarak takipçilerinin kalbinde ayrı bir yere sahip olmuştu. John sadece beslenme ve antreman paylaşımı yapmakla kalmayıp diğer çoğu sporcunun gizlemeyi tercih ettiği ilaçlar hakkında da bilgi vermekteydi. Instagram gönderilerindeki yorumlarda ve podcastlerinde yakalandığı kanserden sonra dahi ufak dozlarda ilaç kullandığını takipçileriyle paylaşan usta sporcu yaptığı paylaşımlarla bu konudaki dürüstlüğüyle takipçilerinin gözünde güvenilirliğini pekiştirmişti.

Biz de bu spora gönül vermiş herkes gibi John’un bir an önce sağlığına kavuşup paylaşımlarına devam etmesini diliyoruz!

Ahmet Mertcan DEVELİ