Skip to main content

Efsane vücut geliştirme sporcusu Lee Labrada’nın oğlu Hunter Labrada, bu yıl Tampa Pro’yu kazandıktan sonra ilk Mr. Olympia yarışmasına katılmaya hazırlanıyor.

2020 Mr Olympia yarışması, şimdiye kadarki yedinci yarışması olacak olan genç, gelecek vaat eden açık siklet vücut geliştirme sporcusu şimdiye kadar inanılmaz bir ilerleme kaydetti ve sadece birkaç hafta içinde büyük sahnede yarışmaya hazırlanıyor.

Ancak bu yılki şov, küresel salgın nedeniyle dünyanın en iyi sporcuları için çok farklı hissettirecek. Etkinliğin yeri yakın zamanda covid-19 kısıtlamaları nedeniyle Las Vegas, Nevada’dan Orlando, Florida’ya değiştirildi.

Yarışmaya sadece 2.500 kişi katılabilirken, geçen yıl 65.000’den fazla kişi katıldı. Ancak şov devam etmeli ve Labrada dünyanın seçkinlerinin karşısına çıkmayı planlıyor.

Hunter Labrada

Son röportajında ​, Sunshine eyaletini tercih ettiğini ve bu da zihinsel hazırlık için iyi olduğunu söyledi.

“Aslında Orlando’yu Vegas’a tercih ediyorum çünkü ben Vegaslı değilim, Teksaslı bir çocuğum, bu yüzden güzel, sıcak ve nemli olmalı ki bu benim için iyiye işaret. Tam bir mutfağa sahip bir evdeyim ve altı gün boyunca bir otel yerine burada gerçekten gevşeyebilir, rahatlayabilir ve üs kurabilirim. Bu benim için uzun bir yol kat ediyor. ”

Labrada ayrıca, vücut geliştirme tarihinin en iyi poz verenlerinden biri olarak bilinen ve kariyeri boyunca en iyileri geride bırakan efsane Lee Labrada’dan destek alacak.

Ancak Labrada dünya üzerindeki en büyük vücut geliştirme yarışmasında rekabet etme fırsatına sahip olmaktan pekte memnun değil.

Röportajda kimlerin yanında yarışmak istediği sorusuna verdiği cevap çokta sürpriz değildi. ilk olarak ikonik Dexter Jackson’ın son yarışması olacağından listenin başında geliyordu. İkinci olarakta  7 kez Mr. Olympia olan ve 2011 yılında ilk galibiyetini aldıktan sonra arka arkaya şampiyon olan, geçen yıl aldığı malubiyet sonrasu tarih yazmak için geri dönen Phil Heath’tan başkası değil.

“Tampa’da insanlara bu gösteriye ait olduğumu ve uzun süre bu gösteride olacağımı göstermeyi dört gözle bekliyordum,” diye açıkladı.

Ancak geçen yılın şampiyonu Brandon Curry, ikinci William Bonac ve diğer birkaç üst düzey rakibinin yanında durması gerekecek. Kesinlikle kolay bir yarışma olmayacak, ancak Hunter Labrada’nın çok fazla sözü var ve 2020 Olympia için yenilenecek gibi görünüyor.

 

Yazan: Kerem YAVAŞ