Skip to main content

Eski profesyonel vücut geliştirmeci Laura Bass, 49 yaşında vefat etti.

23 Ocak 2021 Cumartesi öğleden sonra vücut geliştirme dünyasıyla üzücü bir haber paylaşıldı. Eski IFBB Pro vücut geliştirmeci Laura Bass, 49 yaşında kendi hayatına son verdi. Tonya Knight’ın iddiası ise, Bass’ın zaman zaman depresyonla savaştığı yönünde.

Sadece kısa bir süre profesyonel ligde yarışmasına rağmen, birçok vücut geliştirme dergisinin kapaklarını süsledi. Hem hayranları hem de arkadaşları tarafından fazlasıyla sevildi.

Tonya Knight, bu üzücü duyuruyu kendi sosyal medyası aracılığıyla yaptı.

“Bugün tüm dünyadaki vücut geliştirimeciler ve hayranlar için çok üzücü bir gün.

Laura Bass çok uzun zamandır depresyon ile mücadele ediyordu ve maalesef dün kendi canına kıydı. Laura tanıdığım en nazik ve şefkatli insanlardan biriydi.

Yaralı hayvanları sağlığına kavuşturdu. En güzel ve yetenekli IFBB PRO vücut geliştirmecilerden biriydi. Laura’nın arkadaşı olmaktan çok gurur duyuyorum.

Lütfen sevdikleri ve en önemlisi oğlu için dua edin.

HUZUR İÇİNDE YATSIN. Tatlı Laura. David ve Maria Schupp’a dularamızı ve iyi dileklerimizi gönderiyoruz.”

Laura Bass, 1990’larda en öne çıkan profesyonel bir vücut geliştirme yarışmacısıydı. Kariyerinin kısa olmasına rağmen, vücut geliştirme yaşam tarzı konusunda tutkuluydu. Bass, ağır sıklet sınıfında 1992 NPC Nationals’ı kazandıktan sonra profesyonel oldu. Galibiyetinin ardından, 1994 ve 1995 Ms. International yarışmasında sadece iki kez daha yarıştı. Sırasıyla 9. ve 10. oldu.

Yarışma geçmişi:

1992 Junior USA – NPC, Overall Winner
1992 Junior USA – NPC, HeavyWeight, 1.
1992 Ulusal – NPC, HeavyWeight, 1.
1994 Ms International – IFBB, 9.
1995 Ms International – IFBB, 10.

Kariyeri ne kadar kısa olursa olsun, ölümü vücut geliştirme endüstrisinde ve toplumunda derinlerde hissedilen bir kayıptır. Tonya Knight’ın belirttiği gibi, bir vücut geliştirmeci olmanın ötesinde, Knight’ın tanıdığı “en nazik ve şefkatli insanlardan biriydi”. Knight ve Bass’ın ailesi ve arkadaşları için gerçekten acı bir kayıp.