Skip to main content

Flex Wheeler, steroidlerin nasıl kullanılacağı konusunda açıklamalar yapan sporcular hakkındaki görüşlerini paylaştı.

Günümüz internet çağında, bilgiye ulaşmak bir tık kadar yakın. Vücut geliştirme de dahil olmak üzere modern yaşamın her bir alanını etkiledi. İnternetin ve sosyal medyanın vücut geliştirme sporunu etkilerinden biri de,  insanların steroidler ve diğer performans arttırıcı ilaçlar hakkında bilgi almasının ne kadar kolay olduğudur. Bazı sosyal medya hesapları ve hatta bazı sporcular, ne tür ilaçları aldıklarını detaylandırarak paylaşımlar yapmakta. Hatta bazıları kesin dozları detaylarına kadar paylaşacak kadar ileri gidiyorlar. Steroidler hakkında röportaj veren Flex Wheeler, steroidlerin tehlikelerini, kullanımında nasıl hissettiğini ve etkileri hakkında insanlara karşı sorumlu olduğunu açıklıyor.

Vücut geliştirme dünyası, bugün Flex Wheeler’ın bu spora başladığı  yarışmalarından çok farklı bir yere geldi. İnternet ile birlikte sınırsız bilgiye ulaşmak oldukça kolay. Bu, pek çok açıdan muhteşem bir şey. Spor severler, sporcular hakkında daha fazla bilgi alabiliyorlar ve sporcuların yarışmalara hazırlanırken arka planda uyguladıkları hazırlıkları daha yakından görebiliyorlar. Ancak bazı dezavantajları da yok değil.

WATCH: Flex Wheeler Talks About His View on Steroids - Generation Iron Fitness & Bodybuilding Network

Sınırsız bilgi aynı zamanda potansiyel sınırsız yanlış bilgi demektir. Ayrıca potansiyel olarak tehlikeli ve ince bilgilerin bilinçsizce yayılmasına neden olarak insanlarda olası zararlara yol açabilir. Bu, vücut geliştirmede steroidler hakkında son zamanlarda yaşanan tartışmalardır.

Birçok vücut geliştirme sporcusu, steroidlerin nasıl alınacağı konusunda detaylı bilgi vermeye istekli gözüküyorlar. Amaçları, insanların kullanacakları yasa dışı ilaçlar hakkında bilgi sağlamaktır. İnsanların kendilerine verecekleri zararların bilgilerini vermek yerine ilaçlar hakkında bilgi vermenin daha iyi olacağını düşünüyorlar.

Ama doğru bilginin ne olduğuna kim karar veriyor? Ve ilaçlarla ilgili her bir birey için son derece detaylı bilgiler milyonlarca insana yayıldığında ne olur?

Bu soruyu cevaplayan Flex Wheeler, steroid kullanımının neden tehlikeli olabileceğini düşündüğünü ayrıntılarıyla anlatıyor.

Flex Wheeler, sosyal medya veya vücut geliştirmenin süperstarı olsun, her türden insanın halka karşı bir sorumluluğu olduğuna inanıyor. Bu insanların söyledikleri, onları takip eden hayranları etkileyebilir .

Flex Wheeler, steroidlerin ve diğer PED’lerin potansiyel tehlikelerine karşı farkındalığı artırmak için neden doğru bilginin yardımcı olabileceğini anladığını belirtiyor. Hatta aptalca hataları önlemek için kullanıcılara nasıl değerli bilgiler sağlayabileceğini bile anlatıyor. Ama nihayetinde Wheeler, potansiyel riskin çok büyük olduğunu ve kişisel olarak bu konuda sessiz kaldığını söylüyor. Bir kişi yaptığı açıklamalardan dolayı zarar görürse kendini sorumlu tutacağını söylüyor.

Flex Wheeler, kuramsal bir soruyla konuyu daha geniş açıyor. Ya bir uyuşturucu bağımlısı internette uyusturucunun nasıl güvenli bir şekilde elde edilip alınacağını açıklıyorsa? Çoğu insan bunu yanlış ve tehlikeli bulacaktır. Öyleyse neden steroidler için aynı değil?

 

Yazan: Kerem YAVAŞ