Skip to main content

Big Ramy, vücut geliştirmenin Orta Doğu’da nasıl görüldüğünü ve neden bir çok uluslararası sporcunun Kuveyt’e antrenman yapmak için geldiği hakkında konuştu.

Big Ramy’nin 2020’deki Olympia zaferi, yıllarca süren haksızlıkların ardından gelen uzun zamandır beklediği zaferdi. Orta doğudan gelen yeni bir vücut geliştirme dalgasının en parlak noktasıydı. Hatta bazıları, o bölgeden çıkan rakiplerin kalitesi nedeniyle Kuveyt’i özellikle vücut geliştirmenin yeni Mekke’si olarak adlandırdı. Peki Orta Doğu’da vücut geliştirmenin gerçekliği nedir? Ve orada antrenman yapmak gerçekten nasıl bir şey?

Orta doğudan gelen diğer sporcular arasında Big Ramy’nin çarpıcı boyutu ve kalitesi, bu spor için yeni bir dalga başlattı. O kadar etkileyiciydi ki, diğer uluslararası vücut geliştiriciler sadece orada antrenman yapmak ve fiziklerini dönüştürmek için Kuveyt’e seyahat ettiler. Brandon Curry bu sporculardan biriydi. Sonunda 2019’da Olympia’yı kazandı.

Big Ramy, her zaman orta doğu bölgesinden çıkan en büyük sporcu olmuştur. Devasa boyutu hayranlarını şok etti. Ramy’yi, Olympia yarışmasını inkar edilemez bir şekilde kazanacak bir adam olarak pop kültürüne yerleştirdi. Sadece bir zaman meselesiydi. İnişler ve çıkışlarla, Big Ramy nihayet 2020’de bu hedefe ulaştı.

Vücut geliştirme Amerika Birleşik Devletleri’nde niş bir spor olsa da, diğer ülkelerde oldukça farklı bir kültüre sahiptir. Orta doğu, vücut geliştirme sporu konusunda tutkulu ve sporcularına daha genel bir düzeyde süperstarlar gibi davranıyor. Big Ramy’nin Olympia 2020 galibiyetinin ardından kükreyen bir kalabalığa geri dönen bu son gösterisi bunun kanıtını görebilirsiniz.

2017 yılındaki Phil Heath ile kapışmasından önce yapılan röportajda konuşurken Ramy’nin, üst düzey bir uluslararası profesyonel vücut geliştirmeci olmaya çalışırken karşılaştığı zorlukları kabul ederken, farklı bir vücut geliştirme dünyasını ortaya koyuyor.

 

Yazan: Kerem YAVAŞ