Skip to main content

Vücut geliştirme sporunun efsanelerinden olan, adına yarışmalar düzenlenen IFBB Pro Dexter Jackson’un takipçileri profesyonel sporcunun neler yapacağını merak ediyor!

Dexter Jackson, yaptığı son açıklamalarda 2020 Olympia’nın son yarışması olup olmadığı hususunda çelişkili ifadeler verdiği için sevenlerinin ve Olympia’yı takip edenlerin zihinlerinde karışıklıklara yol açmıştı. Dave Palumbo ile yaptığı röportajda konuşan Jackson, insanların kafalarındaki şüphelere son verecek olan açıklamayı yaptı.

Ünlü efsane açıklamalarında, ” Evet bırakma vakti geldi, artık bırakıyorum. Fakat anlamıyorum neden insanlar konu ben olduğumda ve bu spor için yaptıklarım, başarılarım ortadayken benim açıklamalarıma şüphe duyuyorlar. Devam edip etmemek benim kararım, istersem daha fazla devam edebilirim fakat dediğim gibi insan yapacağı işin sonunun ne zaman geldiğini bilmeli ve ona göre davranmalı, zirvede bırakmalı.

Jackson, uzun kariyeri vücut geliştirme kariyeri boyunca vücut geliştirme sporuna birçok olumlu etkide bulundu.

Ünlü sporcu şu an 51 yaşında ve kendisinden yaşça genç sporculara karşı mücadele etse de bu onun uzun kariyeri boyunca mücadele ettiği Olympia sporcularının yanında pek de önemli sayılmaz.

Dexter Jackson 5 kere Arnold Classic’i kazandı ve şu an Arnold Classic tarihinde ondan çok ilgili yarışmayı kazanan birisi bulunmuyor. Sandow’u 2005 yılında bir kez kazanan efsane sporcu en son 49 yaşında bir pro yarışı kazandı ve bir ifbb pro yarışını kazanan en yaşlı 2.sporcu ünvanını da elinde bulunduruyor.