Skip to main content

DENIS CYPLENKOV Sağlık Durumu,

Denis cyplenkov 10 Mart 1982 senesinde UKRAYNA Krivoy Rog şehrinde dogdu. Denis belli bir yaşa geldikten sonra bilek güreşine geçmeye karar verdi.

Bu spor Denis’i çok iyi bir fiziğe sokmuştu. Ve bilek güreşi eğitimleri almaya başladı. Henüz 16 -17 yaşlarında gençler arasında yapılan şehirler arası bilek güreşi yarışmalarında birinci olmaya başladı. Devamında gençler arası Ukrayna ve Avrupa şampiyonu oldu.

2002 yılında Moskovaya taşındıktan sonra  Vladimir Turchinsky ile tanışmasıyla hayatında dönüm noktası oldu diyebiliriz.

2004 yılında güç yarışlarına başladı birkaç kere kazandı ve Rus takımına katıldı.

Burada da diğer yarışmacılara göre çok güçlüydü. Denis bir sürü bilek güreşi yarışmalarına da katıldı çoğunu kazandı ama henüz profosyenel  değildi.

2008 yılında  Kote Razmadze, Denis’e bilek güreşi becerilerini daha da geliştirmesi için yardım teklif etti. Kote Razmadze  liderliği altında Denis Cyplenkov, kıtalararası kemerin sahibi oldu ve profesyonel dünya şampiyonu ünvanını kazandı.

Tabiki Denis‘in  hedefi o zamanlar en iyi olan hatta bu sporun profesörü olarak bilinen JOHN BRZENK di.

2008 de başlayıp 2010 a kadar JOHN DENİSİ yendi.

Ama 2010 senesinde Denis , Jona hiç şans bırakmadı bu arada Denisi 6 rauntlu bilek güreşinde JOHN dan başka kimse yenemedi.

Ondan sonra Ukrain bilekçi ANDRIY PUSHKAR ile yıllarca olan karşılaşmlarında da galip geldi bu yine 6  rauntlu yarışlarda, Denis Mıchael tod,Richard Lupkes,Dave chaffe gibi bilekçileri de yenmistı. Dave sadece bir defa denisi yenmişti .

Denis artık yenilmezdi bir devdi!

Denisin  bir aralar Devon Larat ile de maç yapması bekleniyordu ama bu maç ayarlanamadı ve 8 sene sonra 2018 de bu gerçekleşti.

Bu maçtan önce Denis iki sene ara vermişti ama bu sefer öyle bir geldi ki maçtan önde her türlü söylemde bulunan Larat’ı yerle bir etti. Maçtanda görüldügü üzere larratt hiç karşılık bile veremedi Denis adeta ben burdayım dedi.

Herkes bilek güreşinin yeni kahramanı Levan Sagınashvili ile Denis cyplenkovun maçını görmek istiyordu tabi Levan ve Denis ikiside hulk olarak adlandırılıyor.

Ama hayat Denise kötü bir oyun oynadı Denis bir ameliyat geçirdi. Ameliyatın ne oldugu tam olarak söylenemese de böbrek etrafında damarın yırtıldığı olduğu söyleniyordu. Bu anlatılarlar ne kadar doğrudur bilmiyoruz. Belki de kullandığı bir takım dopinglerden dolayı organları hasar gördü. bunu bilemeyiz ancak Denis oldukça sağlıksız gözüküyordu.

Denis ameliyatdan sonra çok  zaman spor yapamadı ve daha yeni yeni ağırlıkları kaldırmaya başladı.

Bu saatden sonra herkes bu iki hulkun macını bekliyor.

Denisin son videolardan gördüğümüz kadarıyla baya bir iyi forma kavuştu bu zamanlarda doktor kontrollerinden geçmesi bekleniyor her şey iyi giderse  anlaşmalar yapılacak ve kasım ayında Levan vs Denis görürüz diye umut ediyoruz.

Denis 186cm boyunda yarışma agırlıgı 140-144 cıvarında biceps 60 cm . benc press 270 kg  biceps curl 113 kg bir de dünya rekoru onu geçen henüz yok.

 

not: Rusça’dan çeviri yapmama yardım eden takipçime teşekkür ederim.

sevgilerle Özgür Gerçel

Leave a Reply