Skip to main content

İngiliz vücut geliştirmeci İfbb Pro Luke Sandoe, 2020 yılı başında beklenmedik bir şekilde kalp yetmezliği nedeniyle vefat etmişti.

İfbb Pro Luke Sandoe hakkında güncel bilgiler gelmeye devam ediyor.

 

Luke vefat etmiş olmasına rağmen, ailesi ve sevenleri onun mirasını devam ettirmeye kararlı olduklarını açıkladı. Luke Sandoe’nin annesi, Luke anısına bir bağış fonu oluşturdu. Bu fonda biriken para ile Luke’un devamlı hatırlanması ve çocukları için resimli bir kitap oluşturulacak, geriye kalan para ile Kalp Patoloji Birimine bağış yapılacak. Bağışlar, İngiliz şirket Much Loved aracılığıyla toplanıyor.

Sandoe, bir kız ve bir erkek olmak üzere 2 çocuk geride bırakmıştı. Ölümü, vücut geliştirme dünyasında tartışmalara neden olmuştu, çünkü ölüm haberi ilk duyulduğunda intihar ettiği söylentileri dolaşıyordu. Bu söylentiler ailesini oldukça rahatsız etmişti. Resmi adli tıp raporu açıklandıktan sonra Sandoe’nin gerçek ölüm nedeni öğrenildi.

Anabolik streoidlerin ve performans arttırıcı ilaçların vücut geliştirme endüstrisinde yaygın kalp sorunları yarattığı ortadadır. Yüksek rekabet gerektiren yarışmalarda kullanılan bu ilaçların kalp hastalıklarına ve organ yetmezliğine neden olduğu bilinmektedir. Sandoe’nin kalp yetmezliğinin nedeni bilinmemekle birlikte ailesinin yaptığı açıklamaya göre kullandığı ilaçların düşük kalitede olmasından kaynaklı kalp sorunları yaşadığıydı.

Teşhis edilememiş kalp rahatsızlıkları oldukça yaygındır; araştırmacılar sadece Amerika’da 4 milyona yakın insanın kalp nedenini bilmedikleri kalp rahatsızlıkları olduğunu tahmin ediyorlar. Kalp rahatsızlığının nedenini öğrenmek için bazen geç olabiliyor.

Luke Sandoe’ nin ailesine çıkmış oldukları bu yolda başarılar dileriz.

 

Yazan: Kerem YAVAŞ