Skip to main content

Bu röportajımızda, Chris Bumstead’e; Klasik Fizik kategorisinin bir gün vücut geliştirme sporunun en popüler bölümü olabileceğine inanıp inanmadığını soruyoruz.

Mr.Olympia 2020, geçtiğimiz hafta sonu tamamlandı. Bizler durmayıp yeni röportajlar yapmaya devam ediyoruz. Classic Physique kategorisinin yakalamış olduğu ivme ile Men’s Open Bodybuilding’den daha popüler olması mümkün mü? Şu an var olan kültür, kütle canavarlarının aksine daha simetrik fizikleri tercih etmeye geçecek mi? Chris Bumstead, GI Exclusive Vault ile yaptığı röportajda; Klasik fiziğin popülerliğine ivme katarak ilerleyeceğine inanıyor.

Son yirmi yılda, vücut geliştirme sporunda birçok değişiklik oldu. Bir zamanlar yarışmalarda sadece bir yahut iki kategori bulunurken şu anda 10’dan fazla kategori bulunmakta. En son eklenen kategorilerden bir tanesi ise Klasik Fizik.

Klasik Fizik kategorisi, takipçilerin; Men’s Open Bodybuilding’in çok fazla değiştiği yönündeki isyanlarına karşı bir cevap niteliğindeydi. Günümüzdeki yarışmalar daha büyük kütleli yarışmacılar ve daha az estetik yarışmacılar ile dolu. Klasik Fizik kategorisi, değerlendirme kriterleri açısından daha farklı ağırlık limitleri uygulamakta. Bu yadsınamaz derecede büyük bir başarı.

2020 yılında, ortaya çıkan bu kategori farklılıkları beş yıllık bir geçmişe sahip. Vücut geliştirme sporu zamanla ne tür bir fiziğin standart olması gerektiğini keşfederek kendini buldu. Bu keşif birkaç yıl sonra, sporcuların ve bir bütün olarak kategorilerin kendi benzersiz kimliklerine sahip olmalarını sağlayacaktır.

Daha da önemlisi, bu durum bir isabet olmuştur. Kategorideki en iyi sporcular vücut geliştirme sporunun ev sahipleri haline geldiler. Arnold Classic ve Mr.Olympia hafta sonlarına damgalarını vurmaya devam ediyorlar.

Klasik Fizik kategorisinin yükselişiyle; Men’s Open Bodybuilding ‘den daha popüler olmasının mümkün olup olamayacağını, Chris Bumstead’e sorduk. Chris Bumstead, Klasik Fiziğin daha popüler bir hale geleceğine inanıyor (Bu inanç şimdiye kadar kimseyi yanıltmadı). Fakat Men’s Open Bodybuilding kategorisinde yakın zamanda herhangi bir düşme de görünmüyor. Bumstead, Klasik Fiziğin Men’s 212’ye benzeyeceği bir gelecek öngörüyor.

Her iki bölüm de popülariteyi büyük oranda aralarında paylaşıyor. Günün sonunda tüm bu hikayeyi, Men’s Open başlattı.

Yazan: Nurullah BÜYÜKTAŞ