Skip to main content

Big Ramy, ABD’de antrenmanın Orta Doğu’ya göre farklılıklarını ve birden fazla antrenör denemenin faydalarını anlatıyor.

Big Ramy’nin kariyeri boyunca birden fazla koç ve antrenör ile çalıştığı bir sır değil. Bir süredir, en çok Oxygen Gym ile çalıştığı biliniyordu. Ancak yıllar geçtikçe, George Farah ve Dennis James gibileriyle antrenman yapmak için Kuveyt’e girip çıktı. Nihayetinde 2020’de Dennis James ve Chad Nicholls’a geri döndü ve nihayetinde ilk Olympia zaferini kazandı.

2017 yılında Oxygen gym’den ayrılmadan ve Mr. Olympia kazanmadan önce yapılan röportajda işlerin nasıl değiştiğinden bahsediyor.

 

 

Bu röportaj da Big Ramy, Oxygen Gym ile Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Dennis James ve George Farah gibi diğer eğitmenlerle yapılan antrenmanın farklılıklarını tartışıyor. Ramy şu anda hala Oxygen Gym’e öncelik verirken, cevabı potansiyel olarak nihayetinde başarıyı nasıl bulduğu ve Mr Olympia’yı nasıl kazandığı doğru geliyor.

Sadakate verilen değer varken, sürekli büyüme ve antrenmanın da değeri vardır. Big Ramy her zaman öğrenmek istiyordu. Farklı eğitmenler ve koçlar, özellikle büyük isim koçları deneyimleyerek, farklı eğitim taktikleri ve inançlarına zihin ve eğitim açabilmektedir.

Big Ramy, öğrendiği her şeyi nihai eğitim planına alacaktır. Çoğu zaman, sonunda Oxygen Gym’e dönmenin kendisi için en iyisi olduğunu hissetti. Ama kesinlikle öğrendiklerinin küçük ayrıntılarını da aldı ve bunları bir sonraki adıma uyguladı.

Büyüme ve bilgi için bu susuzluk, hevesli profesyonel vücut geliştiricilerin öğrenmesi gereken önemli bir derstir. Sürekli ayarlamalar yapmak ve her zaman kendi antrenman ve diyet bilginizi sorgulamak, vücut geliştirmede başarının anahtarıdır. Küçük bir fark, nihayetinde sahnede ilk altıda yer alan başka bir rakibe karşı üstünlük sağlamanın anahtarı olabilir.

Bu röportajın gerçekleşmesinden yıllar sonra, Big Ramy sonunda Oxygen Gym’den sonsuza dek ayrıldı. Birkaç eğitmen daha denedi ve nihayetinde şimdilik Chad Nicholls ve Dennis James ile anlaştı. Ramy’nin Olympia 2020 zaferi nedeniyle, bu takımın kalacağını varsayılıyor.