Skip to main content

Hafthor Bjornsson 501kg / 1102lbs Deadlift Dünya Rekoru Kırılmadı
Ivan Makarov 502 kg / 1107 lbs dünya rekoru olan deadlift denemesinde başarısız oldu; Rauno Heinla başa baş kazandı. Mikhail Shivlyakov, Usta’nın deadlift dünya rekorunu kırdı.

Dünyanın en güçlü sporcularının çoğu yeni dünya rekorları kırdığı için, Dünya’nın Ultimate Feats of Strength serisinin ikinci sezonu etkileyici olmaktan başka bir şey değildi. Geçen hafta sonu İngiltere’den Luke Stoltman 221 kg ile İngiliz tomruk kaldırma dünya rekorunu kırdı. Aynı etkinliğin bir parçası olarak ABD’den Rob Kearney, 220kg / 485 lbs ile Amerikan tomruk kaldırma dünya rekorunu (kendi rekoru) kırmaya çalıştı, ancak ne yazık ki asansör sırasında tricepini yırttı ve başarısız oldu.

Bugün erken saatlere hızla ilerledi ve WUS, Strongman seçkinleri Rauno Heinla (Estonya) ve Ivan Makarov’un (Rusya) deadlift’te karşı karşıya geldiği Feats of Strength Series’in ikinci sezonunu tamamladı. Ayrıca Hafthor “Thor” Bjornsson’un 501kg / 1102 lbs deadlift dünya rekoruna karşı çıktılar; Birinci sezonda elde ettiği bir başarı, Dünya’nın Ultimate Strongman Feats of Strength Series’in birinci bölümünde.

Heinla geçen ay Feats of Strength Serisinin bir parçası olarak 6 tekrarla 400kg / 882lb Deadlift rekorunu kırdı. Öyleyse dünya rekoru için hazırlık olarak 490 kilo kaldıran Makarov var.

Görüşlerini 502kg / 1107 lbs olarak belirlediler, ancak Thor’un rekorunun sadece 1kg üzerinde olsa bile bu kolay bir başarı değil.

Öte yandan, Rusya’dan Mikhail Shivlyakov, Usta’nın 40’ın üzerinde deadlift dünya rekorunu kırmaya kararlıydı ve diğer ikisi gibi tüm zamanların dünya rekorunu kırmaya çalışmasa da; Kendi kategorisinde 436kg / 962 lbs’yi başarıyla kilitlemek artık kesin değildi. Bahsetmiyorum bile, Usta’nın birinci sezondaki dünya rekoru denemesinde başarısız oldu.

Her zamanki gibi, Laurence Shahlaei ve Mark Boyd yorumdan sorumluyken, Zydrunas Savickas baş ref. Ancak önceki bölümlerin aksine, Hafthor Bjornsson, iki adamın dünya rekorunu kırmaya çalışırken yorumda yer aldı.

Isınma hareketleri
Yani hem Heinla hem de Makarov 375kg / 826 lbs ile yola çıktı ve tahmin edersiniz ki, bu devler için önemli bir şey değildi.

Makarov daha sonra dünya rekoru denemesine kadar 450kg / 992 lbs çekmeyi başardı, ancak Heinla ağırlık seçimiyle biraz daha muhafazakar kalmayı seçti.

https://www.instagram.com/p/CGfqg-iodh5/

Tüm Zamanlar (502kg) Deadlift Dünya Rekoru Denemesi
Makarov yine ayağa kalktı ama bu sefer 502kg / 1107 lbs ile tüm zamanların deadlift dünya rekorunu kırdı. Büyük Z ona devam etti ve baskı devam etti, ancak maalesef, elinden gelenin en iyisini yapmasına rağmen barı dizlerinin üzerine çıkaramadı.

Heinla 455kg / 1003 lbs ile kalmayı seçti ve bu ona Makarov karşısında kafa kafaya galibiyet elde etmesi için yeterliydi. 502kg / 1107 lbs dünya rekorunu denemeyecekti.

https://www.instagram.com/p/CGfoaNrADdl/

Master’ın Dünya Rekoru
Son olarak, Mikhail Shivlyakov, Usta’nın 436kg / 962 lbs’lik kelime rekorunu kazanmıştı ve bu, görebileceğiniz en çılgın girişimlerden biriydi. Herkesin yapabileceğinden daha fazla mücadele etti, dizlerini kilitlemek için kontrolsüz bir şekilde titriyordu ve yüzünden kan akmasına rağmen rekoru elde etmeyi başardı.

Leave a Reply