Skip to main content

COVID-19 sebebiyle birçok yarışın ertelenmesiyle birlikte Olympia takipçileri ve Pro sporcular ellerinde kalan son yarışları daha sıkı takip etmeye başlamıştı. Bu yarışlardan biri olan Chicago Pro geçtiğimiz haftasonu Atlanta’da gerçekleştirildi.

 

Birbirinden kaliteli sporcuların yarıştığı yarışmada yarışmacılar derecelerine göre puan toplayarak Olympia yolunda ilerlemek ve Aralık ayında podyuma çıkabilmek için ellerinden geleni yaptı.

Men’s Open Bodybuilding kategorisinde geçtiğimiz ay yapılan North American yarışlarında Pro Card’ını alan Nick Walker’ın neler yapacağı yarıştan önce merak konusuyken kendisini deneyimli sporcular arasında ilk 5 içinde göstererek kendisi için çok büyük bir başarı elde etti. Sonuçlar açıklandığında 36 yaşındaki deneyimli sporcu Akim Williams kategorisinde 1. olurken, deneyimli Milos Sarcev koçluğunda podyuma çıkan 40 yaşındaki Maxx Charles 3.oldu.

https://www.instagram.com/p/CGdkz0xHbri/?utm_source=ig_embed

Bunların sonucunda Olympia yolunda geçtiğimiz hafta İspanya’daki yarışta 4.olan Regan Grimes 12 puanla listede 1. olarak hala Olympia yolunda en önemli adaylardan biriyken, Maxx Charles 11 puanla onun arkasında listede 2.sırada Olympia için her şeyini ortaya koyuyor.

Mens Open’dan sonra en merak edilen kategorilerden birisi de 212 sıkletiydi. 212 sıkletinde, geçtiğimiz yıllarda Klasik Fizik ve poz konusunda adından söz ettiren Keon Pearson sikletin maksimum limitinden yaklaşık 5 kilo aşağıda olmasına rağmen 1. olarak Olympia biletini cebine koydu.

https://www.instagram.com/p/CGa_XVnH1f7/?utm_source=ig_embed

Klasik Fizikte bu yarışta adına aşina olduğumuz sporcular olmasa da sporculara bakıldığında hepsinin farklı fiziklere sahip olduğu ve adlarından söz ettirecekleri hakkında konuşmak çok da zor görünmüyor.

Erkekler Atletik Fizikte 1. olan Steven Cao yaptığı instagram paylaşımlarında Olympia için şimdiden sabırsızlandığını ve Olympia yolunda elinden geleni yapacağını ifade ediyor.

 

Yarışmadan gelen sonuçlar böyleyken NPC takvimine bakıldığında önümüzdeki süreç boyunca İngiltere’de, Romanya’da gerçekleştirilecek yarışma sonrası 18-19 Aralık tarihlerinde Olympia podyumunda neler olacağı şimdiden merak konusu!