Skip to main content

23 yaşındaki Vitaliy Ugolnikov 2020 St.Petersburg Championships zaferinden sonra hızlı bir geri dönüş yaparak, olay yaratmaya devam etmeyi planlıyor.

Vitaliy Ugolnikov’un vücut geliştirmede iddialı bir yetenek olarak ortaya çıkması, bu ara karşımıza gelen en büyük hikayelerden biri. Bu başarılı performansın ardından, Rus fenomen gözlerini büyük hedeflere dikti.

Çok güçlü performanslar olmasına rağmen, en iyi performanslardan biri Ugolnikov’dan geldi. 23 yaşındaki sporcu, bu sporda daha şimdiden büyük bir olay yarattı ve Larry Wheels’ın PR markasıyla imzalanan ilk sporculardan biri olarak büyük ilgi topladı. Fakat Rusya’nın en büyük şovlarından biri olan St.Petersburg Şampiyonası’nda sahneye çıktığında, amatör olarak aldığı galibiyetle bunun haklı bir sebep olduğunu kanıtlamış oldu.

https://www.instagram.com/p/CGNQGl-lmqN/?utm_source=ig_web_copy_link

Peki Vitaliy Ugolnikov’u bu kadar özel yapan şey nedir? Özellikle bacaklarına bakacak olursak, son derece gelişmiş bir fiziğe sahip. Küçük bir bele ve devasa kuadrisepslere sahip kocaman bir adam. Ugolnikov’un bu sporda işinin erbabı olacağı anlaşılıyor ve açıkçası genç yaşını göz önüne alırsak, bu sporun geleceği olacak gibi gözüküyor.

https://www.instagram.com/p/CGKuh0ujzRk/?utm_source=ig_web_copy_link

Rusya’daki bu güçlü performansan sonra akıllara “sırada ne var?” sorusu geliyor. Basitçe söylemek gerekirse, bu genç yıldız için sınır yok. Fakat Vitaliy zaten şimdiden büyük hedeflere odaklanmış durumda. Aklındaki bir sonraki yarışma, önümüzdeki ay yapılacak IFBB Amateur World Championships. Burada her şey yolunda giderse, Aralık ayında tekrar geri dönüp Arnold Classic Europe’da yarışarak, IFBB Pro Card’ını kazanmış şekilde yılı kapatmayı umuyor.

https://www.instagram.com/p/CGPIMcXDSGe/?utm_source=ig_web_copy_link

Aslında Vitaliy Ugolnikov’un ilerlemesi için birkaç farklı seçenek var. IFBB ve NPC arasındaki bölünmeden dolayı, profesyonel olmak için gidebileceği iki farklı rota var.
Şuan yarıştığı şekilde yarışarak IFBB Elite Pro statüsünü kazanıp, Elite Pro şovlarında yarışmaya devam edebilir. Ya da, daha iyi bilinen şovlarda, bu sporun en seçkin yetenekleriyle rekabet etmesine izin verecek NPC şovlarına katılıp IFBB Pro Card’ını kazanabilir. Bunu yapabilecek yeteneğe ve potansiyele sahip olduğu çok açık.

https://www.instagram.com/p/CEm7ROBibXy/?utm_source=ig_web_copy_link

Vitaliy Ugolnikov’un kariyerine devam ederken vermesi gereken pek çok karar var. Ancak gelecekte bu genç adamın kesinlikle hesaba katılması gereken bir güç olacağı oldukça açık.

 

 

Yazan: Rukiye Solak