Skip to main content

Phil Heath, Olympia 2020 de 3. olması ile ilgili intagramdan açıklama yaptı.

Olympia 2020 öncesinde yapılan değerlendirmelerde yarışın 4 kişi arasında geçeceği konuşuluyordu. Ancak bir çok kişi Phil Heath’in diğer rakiplerine göre daha üstün olduğunu düşünüyorlardı.

Fakat düşünüldüğü gibi olmadı ve hayranları Phil Heath’in birinci olamasa bile en azından ikinci olacağını düşünüyorlardı. Fakat Phil üçüncü olabildi.

Phil Heath Comeback 2020? + What did Phil do RIGHT at 2018 Olympia? - YouTube

Brandon Curry’nin gelişmiş fiziği ona bir avantaj sağladı ve onu ikinci sıraya koyarken, Big Ramy birincilik kazanan koltuğuna oturdu. Phil Heath dünya rekoru kırma umuduyla geri döndüğü yarışta başarısız oldu.

Yarışma sonrası Phil Heath üçüncülüğü hakkında intagramdan açıklama yaptı ve kendisini destekleyen hayranlarına teşekkür etti.

Heath, ” Vücut geliştirme sporunda ve kendi içimde büyüklüğe meydan okumak için Olympia’ya geri döndüm. İlk günden itibaren birçok engel ve sonuçla karşılaştım bunun daha büyük cesaret için ender bir fırsat olduğunu biliyordum. Büyüklüğümü bir kez daha sahnede göstermeme izin verdiğiniz için teşekkür ederim.” dedi.

Phil Heath daha önce Olympia 2020 basın toplantısında vücut geliştirme konusundaki kıvılcımını ve tutkusunu yeniden kazandığını söylemişti. 2018’deki kaybını, spora bakış açısını yeniden konumlandırdığı için, başına gelen en iyi şey olarak nitelendirdi.

Üçüncülüğüne tepki, sadece hayranlarından değil, aynı zamanda vücut geliştirme sporundaki önemli kişilerden ve sporculardan da bir destek getirdi. En önemlisi, eski rakibi Kai Greene, yorumlarda bir destek mesajı paylaştı:

“Yeteneklerinizin tanınmamasına asla izin vermeyin ve onlara hergün şükretmeyin. Herkes senin yerinde olamaz. Saygı şampiyonu!”

Mr.Olympia 2020’deki yeri ne olursa olsun, Phil Heath başlı başına bir Olympia efsanesidir. Kazandığı yedi Sandow kupası ile spor tarihinin en çok kazanan Olympia şampiyonlarından biri olmaya devam ediyor. İlerlemek için ne yapmaya karar verirse versin, vücut geliştirme mirasındaki yeri her zaman kalacak.

 

Yazan: Kerem Yavaş