Skip to main content

Jay Cutler’a göre Mr. Olympia şampiyonlarını geri döndüren en büyük motive edici faktör korku.

Olympia olduğunuzda her şey değişir. Bu kulağa abartı gibi gelebilir ama Jay Cutler’a göre doğru. Mr.  Olympia olduğunuzda, size bir hedef koyulur. Ve Cutler bu açıklamayı yapan tek kişi değil. Phil Heath’ de bu fikri destekliyor. Mr. Olympia şampiyonu olduğunuzda diğer sporcular size hedef koyar, hayranlar size bir hedef koyar, hatta medya bile sizi daha fazla inceler. Peki bir vücut geliştirmeci bu baskı ile nasıl başa çıkıyor? Verdiği bir  röportajda Jay Cutler, onu her şeyden çok harekete geçiren şeyin kaybetme korkusu olduğunu dile getiriyor.

Mr. Olympia ilk  zafere aç bir profesyonel olmak ile şampiyonluğunu korumaya çalışan bir şampiyon arasında dünya kadar fark vardır. Mr. Olympia unvanına sahip olduğunuzda bu, kazanabileceğiniz bir şeyden çok kaybedebileceğiniz bir şeydir. Elbette, her bireysel zafer kendi başına kazanılmış bir ödüldür. Ancak Olympia’yı kazandıktan sonraki tüm yıl boyunca “Mr. Olympia. ” Önümüzdeki yıl kaybederseniz, bu ortadan kalkar.

Jay Cutler ile yapılan röportajda sorulan Mr. Olympia şampiyonu olarak her yıl karşılaştığı zorluklara verdiği cevap herkesi şaşırttı.

Ronnie Coleman gibi pek çok şampiyon kazanabileceklerinden asla şüphe etmediklerini söylerler. ancak Jay Cutler aynı düşüncede değil.

Jay Cutler, Mr. Olympia şampiyonu olduktan sonra, onun için bir numaralı motive edici faktörün korku olduğunu açıkladı. Özellikle kaybetmekten korkuyordu. Mr. Olympia şampiyonu çok değerli bir ünvandı. Onu kaybetmek, uğruna savaştığı her şeyi kaybetmek anlamına gelir.

Ayrıca bunun tüm Olympia şampiyonları için geçerli bir duygu olabileceğine inanıyor. Ronnie Coleman gibiler bunu yüksek sesle söylemesede Cutler, galip ilan edilmeden önceki son anlarda unvanı kaybetmekten kesinlikle korktuklarını düşünüyor.

Jay Cutler röportajda, beni her şeyden çok harekete geçiren şeyin kaybetme korkusu olduğunu hissediyorum ve bunu dürüstçe itiraf edebilirim ”dedi. Ve şöyle devam etti; Ronnie’nin ‘ kimse beni yenemeyecek’ dediğini hatırlıyorum. Ama şov çağrısını beklerken ona baktım ve her seferinde ne kadar sinirlendiğini gördüm.

Jay Cutler - Olympia Memories

Jay Culter’ın burada anlattığı şey, şampiyon olan profesyonel vücut geliştiricinin altında yakılan yeni bir ateş gibidir. Mr. Olympia olan her kişi bunu sıkı çalışma, özveri ve beceriyle kazandı. Bu aletler hâlâ kemerlerinde duruyor ama şimdi yeni bir bakış açısıyla kullanılıyor. Artık ilk kez başarılacak bir şey değil. Şimdi profesyonel vücut geliştirmeci dağın tepesinde. Zirveye tırmananlar diğer sporcular.

Jay Cutler, kaybetme korkusu gibi yeni bakış açısının Olympia şampiyonu olarak geri dönen herkesi etkilediğini düşünüyor. Akıl okuyamıyor, bu yüzden bunu kanıtlamanın bir yolu yok. Her şeye rağmen, Jay’in sahne ışığını  açıklama şekli, Olympia şampiyonlarının geri dönen bir şov için karşı karşıya kaldıkları baskı türlerini açıklıyor.

Yazan: Kerem YAVAŞ