Skip to main content

Mısır’ın en iyi vücut geliştirmecisi, Olympia hayallerinde ikinci bir şans yakaladı.

Sadece birkaç hafta önce Mamdouh “Big Ramy” Elssbiay’in Europa Pro’da yarışamayacağı bildirilmişti. Big Ramy, COVID-19 testi pozitif çıktıktan sonra, İspanya’daki 2020 Europa Pro Şampiyonası’nda yarışmadan resmen çekilmişti. 2020 Olympia’ya katılmayı umuyordu ama maalesef işler bu şekilde sonuçlanmadı.

Fakat şimdi Big Ramy’nin ikinci bir şansı olacak gibi görünüyor.

Sadece 2020’de yarışmak için ikinci bir şans elde etmekle kalmayacak, aynı zamanda Olympia için özel bir davetiye alacak.

Dünyanın en popüler vücut geliştirmecilerinden biri, vücut geliştirmenin en prestijli unvanı için yarışmak üzere Aralık ayında sahnede olacak. Mamdouh ‘Big Ramy’ Elssbiay, 2020 Mr. Olympia yarışmasına katılmak için, herkesin imrendiği bir “Özel Davet” aldı. Mısır doğumlu şampiyon, Covid-19 test sonucunun pozitif çıkmasının ardından, Europa Pro yarışından çekilmek zorunda kaldığında, yeterli puanı elde edememişti.

2017 Mr. Olympia’da Big Ramy, Phil Heath’i neredeyse yendi ve 2. sıraya yerleşmek zorunda kaldı. Bir yıl sonra unvanından vazgeçmeden önce Heath’in son zaferi olduğu ortaya çıktı.

Olympia Başkanı Dan Solomon, “2020’nin zorlukları hepimizi birçok yönden etkiledi. Koşullara yakından baktığımızda eğer Covid-19 testi pozitif çıkmamış olsaydı, etkinliğe hak kazanacağı konusunda hepimiz hemfikirdik. Hayranlar, Olympia sahnesinde dünyanın en iyilerini görmek istiyor ve Ramy’nin bu yılki sıralamaya heyecan verici bir katkısı olacak” dedi.

2020 Olympia’nın yıldız gücü büyümeye devam ederken, hükümdarlık şampiyonu Brandon Curry şu anda Kuveyt’te, 7 kez şampiyon olan Phil Heath, 2019 ikincisi William Bonac, İranlı sansasyonel Hadi Choopan ve eski şampiyon Dexter Jackson da dahil olmak üzere, diğer rakiplerine karşı unvanını korumak için hazırlanıyor. Big Ramy’nin de eklenmesi Vegas Strip’teki Planet Hollywood Resort’ta destansı bir çarpışma başlatacak gibi görünüyor.

IFBB Pro League Başkanı Jim Manion, “Bu yıl, bu spor için bazı benzersiz koşulları ortaya koydu. Big Ramy’ye bu özel daveti sunmaktan gurur duyuyoruz ve Aralık ayında dünyanın en iyi atletlerini Las Vegas’ta ağırlamayı dört gözle bekliyoruz” dedi.

https://www.instagram.com/p/CGnJH6vgEVj/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/CGnWzPDFNtH/