Skip to main content

IFBB PRO Lee Priest Strict Curl dünya rekorunu kırmaya hazırlanıyor. Efsanevi eski IFBB profesyonel vücut geliştirmeci Lee Priest, strict curl dünya rekoruna 28 pound’luk bir farkla yaklaşarak saf gücünü gösteriyor.

 

Birkaç ay önce, Özgür Gerçel’in YouTube kanalında strict curl dünya rekoru hakkında  bir video yayınladı.  Hikayede, kendisinin bu ‘kaldırış’ı anlatması ve Rus bilek güreşçisi Denis Cyplenkov tarafından kırılan 113kg/249lbs’lik dünya rekoru hakkında konuştu.

 

 

 

Larry Wheels’in başlatmış olduğu strict curl dünya rekoru denemesi üzerine, yeni rekor denemeleri konuşulmaya başlandı. Power lifter Larry Wheels, bu rekoru kırabilmek için bir süredir antrenman yapıyordu ve şuana kadar 95kg/209lbs’yi strict curl yaptı. Bu, kırması gereken rekorun 40 lbs/18 kg altında kaldığı anlamına geliyor. Lee Priest ise 221 lbs/100kg ile dünya rekoruna yakın geliyor.

 

Özgür Gerçel ikinci yaptığı YouTube videosunda ise Türk Bilek güreşçi, power lifter aynı zamanda strongman olan Bora Güner’in de oyuna dahil olduğunu ve kayıtlı videolarda 100 kg strict curl yaptığını anlatmıştı.

Ancak son zamanlarda, efsanevi eski IFBB PRO vücut geliştirmeci Lee Priest, Miller’a 221lbs/100kg’lık strict curl yaptığı bir video gönderdi ve bunu nispeten daha kolay yaptığı görünüyordu. Bu, Larry Wheels’ın en iyi strict curl’üne iddialı bir cevap ve Cyplenkov’un 249 lbs’lik rekoruna oldukça yakın bir başarı çünkü rekoru kırmasına sadece 28 pound var. Ayrıca Priest ‘in 48 yaşında olması ve görünüşe göre bir sakatlık yaşıyor olması, bu başarıyı daha da etkileyici kılıyor.

Yeni dünya strict curl rekorunu bakalım Larry Wheels mi, Bora Güner mi yoksa Lee Priest mi kıracak ?

 

Yazan: Özgür Gerçel