Skip to main content
  1. Mr. Olympia hakkında bir ton konuşmadan sonra IFBB 2020 Britanya Grand Prix’sinin göz ardı edileceği düşünülüyordu. Fakat tüm bunlara rağmen IFBB 2020 Britanya Grand Prix’si, bazı ilginç sonuçlarla birlikte oldukça eğlenceli vücut geliştirme etkinlikleri de sunarak sona erdi.

Aslında Britanya Grand Prix’sinin bu hafta sonu gerçekleştirilmesi planlanıyordu. Fakat Birleşik Krallık’taki sosyal kısıtlamayı arttırma programları hasebiyle, yarışmanın 4 Kasım Çarşamba gününe alınmasına karar verildi. Normalde izlemesi çok daha heyecan verici olan bu gösterinin erken bir tarihe alınması gösterinin daha düşük bir heyecanla gerçekleştirilmesine neden oldu. Tüm bunlara rağmen, gösteri için hazırlanan ve çarşamba sabahı sahneye çıkan oldukça heyecan verici sporcular vardı. Şimdi 4 Kasım Çarşamba günü gerçekleştirilen 2020 IFBB İngiltere Grand Prix’sinin sonuçlarına göz atalım.

Açık siklet vücut geliştirme

Her zamanki gibi, Britanya Grand Prix’sine olan ilginin çoğu açık siklet vücut geliştirme bölümündeydi. Mr.Olympia’nın istediği nitelikleri kıyısından köşesinden kaçıran Regan Grimes, burada yarışmaya büyük bir toparlanma umuduyla başladı. Yarışın sonunda James Hollingshead, Grimes’in çok iyi olmasına aldırış etmedi. İngiliz, ikinci Pro Show’u da arka arkaya kazanarak, yarışın galibi oldu. Böylece; James, 2021 Mr.Olympia’ya ve zaten hak kazandığı bu yılki etkinliğe biletlerini hazırlamış oldu.

Şimdi sırada Açık siklet vücut geliştirme’nin ilk beşine yer veriyoruz :

1. James Hollingshead
2. Regan Grimes
3. Marc Hector
4. Jamie Christian-Johal
5. Theo Leguerrier

Açık siklet vücut geliştirme yarışmacıları sahneye çıkmadan önce, bu ödülün kısa zaman önce vefat etmiş olan Luke Sandoe’nin adını alacağı ortaya çıktı. Galibiyetinin ardından Hollingshead, vefat eden Luke Sandoe için saygısını ifade eden bir konuşma yaptı.

James “İnsanların Luke’u unutmasını istemiyorum ve bugünün amacı Luke’u onurlandırmak.” Dedi.

“Bu etkinliğe ev sahipliği yapmaya, onu onurlandırmaya, adını ve anısını yaşatmaya devam etmeliyiz. Kim kazanırsa kazansın en önemli şey bu. “

212 Kategorisi

Britanya Grand Prix’sinin 212 kategorisi de oldukça heyecan verici ve üstün yeteneklere sahip yarışmacılarla doluydu. Angel Calderon , 2021 Olympia’yı zirvede bitirmek için boyut ve kondisyon uzmanı kullanacaktı. Bunlara rağmen tüm puan kartlarında muazzam performanslar sergilenmişti. 212 kategorisi için ilk beşin tam sonuçları açıklandığı zaman bu kısım güncellenecektir.

1. Angel Calderon

Güncellemeler devam ediyor.

Klasik Fizik

Klasik Fizik bölümünde, Britanya Grand Prix’sinde kazanacakları galibiyetle kendilerine isim yapmak isteyen bir sürü gelecek vaat eden Avrupalı sporcu vardı. Fakat sonunda Kiraly Laszlo yarışın galibi oldu ve 2020 Olympia’daki yerini güvence altına aldı. Klasik Fizik için ilk beşin tam sonuçları açıklandığı zaman bu kısım güncellenecektir.

1. Kiraly Laszlo
2. Mike Summerfield

Güncellemeler devam ediyor.

Bikini Kategorisi

Kadınlar tarafında bikini bölümü, Britanya Grand Prix’sinde en çok yığılmanın yer aldığı kategori oldu. On iki kadın sahneye çıkarak yarıştı. Sonunda, Stine Hansen 2021 Olympia’daki yerini garantileyerek yarışın kazananı oldu. Bikini kategorisi için ilk beşin tam sonuçları açıklandığı zaman bu kısım güncellenecektir.

1.Stine Hansen

Güncellemeler devam ediyor.

Kadınlar Kategorisi

Sonuçlar yakında geliyor!

Yazan: Nurullah BÜYÜKTAŞ