Skip to main content

Jay Cutler verdiği son röportajda genç sporcuların aşırı yeme alışkanlığı hakkında düşüncelerini dile getirdi.

Cutler röportajın başında asıl problemin profesyonel vücut geliştirme yapmak olmadığını, sade hayat sürenlerin de içki sigara kullananların da kötü alışkanlıkları olanların da aynı tehlike altında olduğunu ifade etti.

Usta sporcu, yukarıdaki tespitinin haricinde günümüzde birçok sporcunun kendisini aşırı zorladığını ve kütle kazanmak için aşırı protein tükettiğini belirtti. Bununla birlikte ileri yaşlarına rağmen yarışmaya devam eden sporcular ve aşırı yeme alışkanlığı birleştiğinde çok daha büyük sağlık sorunlarına yol açabileceğini düşündüğünü ifade etti.

Jay Cutler aşırı yeme alışkanlığının profesyonel vücut geliştirmenın en büyük sorunlarından biri olduğunu ifade ederken supplementlerin ve steroidlerin sağlık üzerinde etkileri olabileceğini kabul etmesine rağmen, besinlerin vücudun temel bileşeni olduğunu ve onun vereceği zarardan kaçmanın imkansız olduğunu düşündüğünü belirtti.

İnsan vücudunun temelinde çok yeme gibi bir özelliğin olmadığı, temel işlevin hayatı devam etirebilecek kadar enerji tüketimi olduğunu ifade eden efsane sporcu, profesyonel sporcuların da yemek yemek için kendilerini zorladığını bildiklerini ifade etti.

Cutler kendi kariyerini örnek göstererek uzun süreli sağlık problemlerinden kaçmak için yüksek ağırlıkları kullanarak yapılan antremanlardan da, fazla yemekten de kaçındığını ifade etti ve şu anki sağlığını buna borçlu olduğunu söyledi. Cutler’ın şu anki fiziğine ve antremanlarına bakıldığında da herhangi bir eklem ya da sağlık problemi çekmediği rahatlıkla söylenebilir. Her ne kadar Jay’in ifadeleri kendi deneyimlerine dayalı olup bilimsel bir gerçeklik ifade etmese de sağlığa zarar vermeden de profesyonel vücut geliştirme yapılabileceğini gösterir nitelikte.

https://www.instagram.com/p/CCco8W8JNUK/

 

Yazan: Av. Ahmet Develi