Skip to main content

Fitness dünyasının seçkin ve baş döndürücü atmosferi sayesinde bugünlerde herkes bir fitness fenomeni olmak istiyor.

Vücut geliştirmeci olmak bir noktada, tabu olan bir yaşam tarzı gerektiriyordu. Bu günlerde herkes, formda olmak ve kitlelerin takip ettiği bir fenomen olarak kabul edilmek istiyor.

Günümüzde sosyal medya, en acemi sporcuların bile söz sahibi olmasına imkan tanıyor. Fitness dünyasının mevcut durumuyla ilgili sorun ise, herkesin bu eğlenceye dahil olmak istiyor olması.

Ortalama bir sedanter bile sosyal medya sayesinde istediği içeriği oluşturmak ve bunu istediği gibi yayınlamak için her şeye sahip.

Peki bu insanların yaklaşımları gerçek olmaktan oldukça uzaksa?

Sahte ağırlık kullanarak şov yapmak, fitness ve vücut geliştirmeyi lekeleyen bir durum haline geldi.

Dünyadaki en güçlü insanlar için bile imkansız olan ağırlıkları, birdenbire herkes kolaylıkla kaldırabilmeye başladı.

Peki bunlar tam olarak ne anlama geliyor?

Chris Cuomo gibi ortalama bir fitness tutkunu, sanki çok basit bir şeymiş gibi 100 lbs’lik bir dambılı kaldırdığını iddia ediyor.

 

Elbette, Chris Cuomo ciddi değilse ve tüm bunlar sadece eğlence içinse bir problem ya da bir faul yok. Fakat bu, fitness dünyası için artık yorucu hale gelen bir durum. Meşru güç oluşturmak için gereken çaba ve adanmışlık, alay edilecek bir şey değildir. Bu noktada fitness endüstrisindekiler, insanlar için yararlı veya gülmek ve eğlenmek için hazırlanmış içeriklerle ilgileniyorlar.

Peki sizce Chris Cuomo spor dünyasından uzak mı durmalı yoksa bu yaptığı sadece tatsız bir şaka mıydı?

 

Yazan: Rukiye Solak