Skip to main content

Ocak ayından beri tüm dünyayı etkisi altına alan ve yüz binlerce insanın hayatını kaybetmesine yol açan COVID-19’un artık yavaşladığı ve hayatın normale dönmeye başladığı düşünülse de spor üzerinde yarattığı etkiler hala devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde UFC, seyirci almadan organizasyonlarını başlatacağını ifade etti.

2020 Olympia da COVID-19 neticesinde Aralık ayına ertelenmişti, tüm meraklılar ve o podyumda olmak isteyen sporcular şimdiden Aralık 2020’yi iple çekiyor.

Geçtiğimiz hafta Dexter Jackson, Phil Heath, Irıs Kyle gibi Olympia efsanelerinden gelen açıklamalardan sonra bir açıklama da kütlesiyle ve ani yükselişiyle adından söz ettiren Mısırlı Big Ramy’den geldi.

2017 Arnold Classic Europe’da 1. ve 2017 Mr. Olympia’da 2. olan “Big Ramy” lakaplı 1984 doğumlu Memduh Muhammed Hassan, Elssbiei YouTube videosunda, koçu Chad Nichols ile karantinadan sonra görüştüğünü, takvime konulacak herhangi bir yarış için hazır olması gerektiğini, fakat önümüzdeki 2020 Mr. Olympia’ya kadar puanları nasıl toplayacağı ve yarışmaya hak kazanacağı konusunda şüpheleri olduğunu o yüzden her şey olabileceğini ifade ederken şu an bile 2021 Olympia için heyecanlanıyorum ifadesini kullandı.

Kendisinin açıklamalarına bakıldığında 2020 için Tampa ile başlayacak Olympia için puan toplama yarışmaları hakkında net bir planı olmadığını anladığımız Big Ramy’nin, 2020’de podyumda olmaması çok büyük bir olasılık olarak kabul ediliyor.

 

Yazan: Av. Ahmet Develi