Skip to main content

Aralık ayında gerçekleşecek olan Mr. Olympia ya 3 ay kala elemelerden en önemlilerinden biri olan New York Pro yarışına sadece günler kaldı.

2019 sonlarından itibaren tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 virüsü birçok etkinliği etkilemiş olsa da Mr. Olympia organizatörleri şu anlık sadece yarışmayı erteleyeceklerini ve seyircisiz gerçekleştireceğini geçtiğimiz günlerde ifade etmişti. Bu ifadenin devamında da Olympia’ya kadar Olympia eleme yarışmalarından bazılarının gerçekleşeceğini belirtmişti.

İşte Olympia’ya giden bu yolda en büyük elemelerden birisi olan New York Pro yarışı bu haftasonu gerçekleşecek.

Normal şartlar altında New York’ta gerçekleşen yarışma bu sene Florida’da gerçekleştirilecek. Bu değişikliğin sebebi Florida’daki COVID-19 önlemlerinin, New York’takilere göre daha hafif olması olarak düşünülüyor.

Yarışmanın resmi katılımcı listesi açıklandıktan sonra en çekişmeli kategorinin Open Bodybuilding olduğu yorumları yapılmaya başlandı.

Efsanelerden Jon De La Rosa, Maxx Charles, Antoine Vaillant gibi isimler listede yer alırken, Kanadalı Ian Vallliere ve Amerika’nın parlayan yeni yıldızlarından Chris Aceto’nun çalıştırdığı Patrick Moore da dikkat çekiyor.

Henüz yeni pro olsa da geçen sene Olympia’da 10. olarak efsanelerle yarışabileceğini gösteren Patrick Moore’un bu yarışmada nasıl bir başarı elde edeceği merak konusu…

212 Kategorisindeki 11 yarışmacının 10’u Amerika’dan yarışmaya katılırken 1 yarışmacı da Kanada’dan geliyor.

COVID 19 önlemleri ile birlikte gerçekleşecek ilk büyük Pro Show’da nasıl bir sonuç çıkacağı şimdiden herkes için merak konusu!

 

Yazan: Av. Ahmet Develi