Skip to main content

Calum Von Moger, NPC Universe 2020′ de İFBB Pro kart sahibi oldu.

Vücut geliştirmeci Calum Von Moger için bir IFBB Pro olma yolculuğu, engeller ve aksiliklerle dolu uzun bir yolculuk oldu. Nihayet Calum Von Moger, 2020 NPC Universe Classic Physique kategorisinde büyük bir galibiyetle IFBB saflarına girdi . İnanılmaz fiziği ile tanınan ve genellikle Arnold veliahdı olarak adlandırılan Calum, Classic Physique kategorisinin geleceği için büyük bir sarsıntı olabilir.

Calum Von Moger, 2016 yılında NPC’deki rekabetçi yolculuğuna başladı. 2016 NPC Irongames Şampiyonasını kazandı ve daha sonra onu bir süre yarışmalardan uzaklaştıran iki ciddi sakatlık yaşadı. Önce  2017’de deadlift yaparken bir bicepsi yırttı, ardından dizini yaralayan, quadriceps tendonunu yırtan bir kaya tırmanma kazası geçirdi.

 

Bu olaylar Calum Von Moger’i bir süre vücut geliştirme yarışmalarından uzaklaştırdı. Geri dönüşü, hayat hikayesi belgesel film olarak çekildi. Belgeselin yayınlanmasından sonra, ‘Bigger’ benzeri filmlerde rol alırken ve Gucci PreFall Campaign’e katılırken gelişmeler göstermeye ve iyileşmeye devam etti.

Sonrasında tüm dünyayı etkileyen salgın ortaya çıktı ve bu, birçok vücut geliştirme müsabakasının iptal edilmesine veya ertelenmesine neden oldu. Bunun da ötesinde, spor salonları kapatıldı ve birçok sporcuya antrenman yapacak ve yarışmalara hazırlanacak yer kalmadı.

Sonunda vücut geliştirme camiası, salgın sırasında güvenli bir şekilde vücut geliştirme ve güç sporları olaylarında nasıl ilerleyeceğini öğrenmeye başladı. Calum Von Moger , 12-14 Kasım 2020, Charleston, Güney Carolina’daki NPC Universe yarışmasına hazırlandığını açıkladı.

Calum Von Moger NPC Universe yarışmasında Classic Physique kategorisinde birincilik kazandı. Bu, ona pro card kazandırdı ve onu IFBB saflarına getirdi. Calum, eğitmen Eric DiLauro’nun yanında, diyetini doğru bir şekilde yapabildiğini ve son 4 yıl boyunca vücudu hakkında mümkün olduğunca çok şey öğrenebildiğini söylüyor. Calum Von Moger’in eğitim programı onun performansını mümkün olan en iyi şekilde tuttu ve IFBB Pro vücut geliştirme aşamasında rekabet etmek için bir sonraki seviyeye hazır oldu.

Bunun bir bütün olarak Classic Physique kategorisi için ne tür etkileri olacağı şu anda bilinmemektedir. Ancak Calum Von Moger, yakın gelecekte tekrar rekabet etme niyetinde olduğu görülüyor. Aslında Von Moger, birçok taraftarın sahnede fizikte görmek istediklerine örnek olarak kullanılan bir sporcu koleksiyonunun parçasıydı. Bu, sonunda bildiğimiz şekliyle Classic Physique kategorisinin oluşturulmasına yol açtı.

Calum Von Moger’i bir gün Classic Physique Olympia şampiyonu olarak görecek miyiz? Sadece zaman gösterecek. Ama kesinlikle hayranların favorisi. Yarışma öncesi ve sakatlık döneminde geçen yıllarda Calum’dan gördüklerimize göre, Chris Bumstead ve Breon Ansley gibi en iyi sporcular için gerçek bir tehdit olmasını bekleyebiliriz.

 

Yazan: Kerem YAVAŞ